FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paul McCartney poziva Putina da pomogne aktivistima Greenpeacea

Autor: vmrs
MOSKVA, 14. studenoga 2013. (Hina/Reuters) - Nekadašnji član Beatlesa Paul McCartney u četvrtak je izjavio da je pisao ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu i molio ga da pomogne u oslobađanju skupine aktivista Greenpeacea zatvorenih u Rusiji.

Dvadeset i osmero aktivista i još dvije osobe u pritvoru su zbog prosvjeda protiv eksploatacije nafte na Arktiku. Oni su se pokušali popeti na rusku bušotinu, a McCartney tvrdi da nisu bili ni proturuski orijentirani niti nasilni.

"Sjajno bi bilo da se taj nesporazum riješi i prosvjednici Božić provedu kod kuće u krugu obitelji. Živimo u nadi", napisao je McCartney na svojoj internetskoj stranici www.paulmccartney.com/

Po njegovim riječima, Putin kojega je upoznao 2003. kad je prvi put nastupio u Moskvi, nije mu odgovorio na pismo koje je počinjalo s "Dragi Vladimire", a poslano je 14. listopada.

"Vladimire, milijuni ljudi u desecima zemalja bili bi zahvalni da intervenirate kako bi se ova stvar što prije završila", napisao je McCartney i citirao pjesmu Beatlesa 'Back in the USSR' koju je skladao prije 45 godina: "U toj je pjesmi jedan od meni najdražih stihova Beatlesa : 'Dugo me nije bilo, jedva sam je i prepoznao, ali lijepo se vratiti kući'. Pomozite da se to ostvari i zatvorenim Greenepaceovcima", dodao je.

(Hina) xvm yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙