FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski svećenik otet na sjeveru Kameruna

Autor: vrad
PARIZ, 14. studenog 2013. (Hina/AFP) - Francuski svećenik otet je u noći na četvrtak u nestabilnom području na sjeveru Kameruna, blizu granice s Nigerijom, priopćilo je u Parizu francusko ministarstvo vanjskih poslova.

Otac Georges Vandenbeusch, župnik u Nguetcheweu, bio je "blizu Koze, na krajnjem sjeveru Kameruna, tridesetak kilometara od nigerijske granice" kada je otet, dodaje ministarstvo u priopćenju.

Putovanje na to područje se "službeno ne preporučuje zbog opasnosti od napada terorista i od otmice", dodaje Quai d'Orsay.

"Otac Georges je, svjestan opasnosti, ipak odlučio ostati u župi kako bi obavljao svoju službu", ističe ministarstvo.

"Upravo traje istraga kojom će se utvrditi okolnosti njegove otmice i identitet otmičara. Činimo sve što je u našoj moći, u suradnji s kamerunskim vlastima, kako bi bio oslobođen", zaključuje Quai d'Orsay.

Župnikova otmica dogodila se na području gdje je u veljači bila oteta sedmeročlana francuska obitelj koja je oslobođena u travnju.

Odgovornost za njihovu otmicu preuzela je nigerijska islamistička skupina Boko Haram koja djeluje na sjeveru Nigerije koji već godinama potresaju napadi i ubojstva s kojima se nigerijske sigurnosne snage žestoko obračunavaju.

Otmičari su tada tražili da se oslobodi članove njihovih obitelji "zatvorene u Nigeriji i u Kamerunu".

Ovime se broj francuskih državljana koji su u rukama otmičara u svijetu popeo na osam, među kojima su i četvorica novinara oteti u lipnju u Siriji.

(Hina) xvrad yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙