FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada Ministarstvu pravosuđa iz proračunskih zaliha odobrila 300.000 eura

Autor: nkot
ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice odobrila Ministarstvu pravosuđa sredstva na teret proračunske zalihe državnog proračuna za 2013. u iznosu od 300.000 eura, priopćeno je iz Vlade.

Vlada se očitovala o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Uredbe o postupku i mjerilima za osnivanje služnosti u šumi ili na šumskom zemljištu u vlasništvu RH radi podizanja višegodišnjih nasada. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati taj Prijedlog.

Također, očitovala se i o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o popisu šumskih površina na kojima se može osnovati služnost radi podizanja višegodišnjih nasada . Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati ni taj Prijedlog.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Imenovan je privremeni ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić.

Mladenu Turkoviću povučena je ovlast za obavljanje dužnosti ravnatelja Direkcije za korištenje službenih zrakoplova te je istovremeno, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, imenovan ravnateljem Direkcije, na vrijeme od četiri godine.

Novom članicom Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koja se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, imenovana je Natalija Marinković, a dosadašnja članica Upravnog vijeća Vesna Mandarić razriješena je.

Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. predlaže se opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora Miljenka Belančića, Josipa Benčića i Snježane Bočkal te izbor novih članova Borne Abramovića, Hrvoja Livaja, Krešimira Rendelija i Tomislava Ostojića.

Ružica Drmić razriješena je, a Elizabeta Kos imenovana na dužnost tehničke tajnice hrvatskog dijela Stalne hrvatsko-mađarske komisije za vodno gospodarstvo, sukladno odredbama Sporazuma o vodno gospodarskim odnosima između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske.

Isto tako, Ružica Drmić je razriješena, a Elizabeta Kos imenovana na dužnost tajnice hrvatskog dijela Stalne hrvatsko-crnogorske komisije za upravljanje vodama od zajedničkog interesa, sukladno odredbama Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Crne Gore o međusobnim odnosima u području upravljanja vodama.

Elizabeta Kos imenovana je i novom članicom delegacije Republike Hrvatske u Međunarodnoj komisiji za zaštitu rijeke Dunava, sukladno odredbama Konvencije o suradnji na zaštiti i održivoj uporabi rijeke Dunav.

(Hina) xpp yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙