FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarni koncert za pomoć studentima, za rad s ovisnicima i za djecu s teškoćama u razvoju

Autor: sdju
ZAGREB, 13. studenog 2013. (Hina) - Zaklada "Marija de Mattias" sestara Klanjateljica Krvi Kristove, u suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije, organizira sutra u Zadru humanitarni koncert "Moja arena – put u život" s ciljem prikupljanja pomoći za školovanje siromašnih studenata, za rad s ovisnicima u komuni Centar "Marjanovac" te za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.

U Sportskoj dvorani Jazine nastupit će, uz ostale, sestre Ivana i Marija Husar, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Alen Nižetić te klape Luna i Kalelarga, a pokrovitelj koncerta je predsjednik Republike Ivo Josipović, izvijestila je Hrvatska biskupska konferencija (HBK) na svojim internetskim stranicama.

Zaklada "Marija de Mattias" utemeljena je 2007. u Zagrebu, a ime nosi po utemeljiteljici Družbe Klanjateljica Krvi Kristove koja je rad na edukativnom i odgojnom planu temeljila na poštivanju dostojanstva svake osobe otkupljene Krvlju Kristovom, osobito žena.

Zaklada promiče i podržava djelatnosti kojima se unapređuje humanitarni rad i potiče težnja za unapređivanjem ljudskog i kršćanskog dostojanstva svakog čovjeka u društvu.

Glavna svrha Zaklade je trajno pomaganje siromašnih i potrebnih, pružanje potpore mladima u školovanju, pomaganje starijih i nemoćnih osoba te senzibiliziranje javnosti za socijalni i humanitarni apostolat. Sestre rade s ovisnicima u Centru "Marjanovac" – nevladinoj, neprofitnoj i nereligioznoj udruzi u Aleksandrovcu u Bosni i Hercegovini (BiH), u blizini Banje Luke. Centar se aktivno bavi radom na suzbijanju ovisnosti, a posebice prihvaćanjem u Centar osoba s problemom ovisnosti o narkoticima, stoji na internetskim stranicama HBK.

(Hina) xsdju ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙