FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela koncertna sezona HNK-a Zadar

Autor: Nikola Barač
ZADAR, 24. listopada 2013. (Hina) - Koncertnu sezonu Hrvatskog narodnog kazališta Zadar otvorili su večeras Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, violinist Marin Maras i dirigent Róbert Farkas koncertom u povodu 180. rođendana Johannesa Brahmsa (1833– 1897).

U prvome dijelu Simfonijski orkastar i mladi violinist Marin Maras izveli su Brahmsov Koncert za violinu i orkestar u D-duru, poznat kao jedno od najvažnijih djela violinističke literature. U drugom dijelu koncerta mladi mađarski dirigent Róbert Farkas zadarsku je publiku poveo na glazbeno putovanje kroz poznatu Četvrtu simfoniju u e-molu. Riječ je o Brahmsovom remek djelu, skladanom na vrhuncu njegova simfonijskog stvaralaštva.

Mladi mađarski dirigent Róbert Farkas hrvatskoj je javnosti poznat kao finalist posljednjeg Međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro von Matačić u Zagrebu.

Dubrovčanin Marin Maras, koji se na Muzičku akademiju u Zagrebu upisao kao petnaestogodišnjak, danas se usavršava na Universität für Musik und Darstellende Kunst u Beču. Među brojnim uspjesima bilježi i pobjedu na Natjecanju Stephanie Hohl u Beču prošle godine.

(Hina) xbarn yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙