FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Devetero djece poginulo od minobacačke granate

Autor: vrad
DAMASK, 11. studenog 2013. (Hina/AFP) - Devetero djece poginulo je u ponedjeljak u minobacačkom granatiranju dviju četvrti u središtu Damaska u kojima većinom žive kršćani, izvijestila su službena sirijska glasila.

"Petero djece je poginulo a 27 je ranjeno u terorističkom granatiranju (režim pobunjenike naziva teroristima) škole Ivana Damaščanskog u četvrti Kasai", izvijestila je sirijska državna televizija.

Četvero djece je izgubilo život u Bab Čarkiju kada je granata pala na autobus u kojemu su bili, javlja pak službena agencija Sana koja je usto izvijestila da je poginuo i vozač autobusa.

Šest osoba iz tog autobusa je ranjeno "u tom napadu terorista", među njima četiri učenika, dodaje Sana.

Minobacačko granatiranje četvrti u Damasku je svakodnevna pojava zadnjih mjeseci. Režim za to optužuje pobunjenike.

Usto, u pokrajini Alepu, na sjeveru zemlje, u eksploziji autobombe u kurdskom gradu Ain el-Arabu poginulo je petero civila a deseci su ranjeni, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) koji se oslanja na široku mrežu medicinskih izvora i aktivista.

Po pisanju službenih glasila i SOHR-a, vojska je prije nekoliko sati zauzela Tal Arane, jedno od posljednjih mjesta na cesti između Sfire i Alepa koja su još u rukama pobunjenika.

"Nakon višednevnih borba, vojska sada kontrolira dio autoceste od Sfire do Alepa", potvrdio je vojni izvor.

Alep, nekad gospodarska prijestolnica zemlje, razoren je u ljeto 2012. u žestokim sukobima. Istok grada uglavnom kontroliraju pobunjenici a zapad vojska.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙