FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: iduće godine počinjemo projekt hospicija u Zagrebu

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. studenog 2013. (Hina) - U povodu Međunarodnog kongresa o medicini usmjerenoj prema osobi, koji se po prvi puta održava u Hrvatskoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić razgovarao je danas s ministricom zdravlja Koruške Beate Prettner i tom prigodom najavio kako će iduće godine započeti projekt hospicija u Zagrebu.

Bandić je nakon sastanka novinarima izjavio kako je imperativ pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo Mirne Šitum i njezina ureda da iduće godine započnu s projektom hospicija u Zagrebu, za što će sredstva biti osigurana u gradskom proračunu za iduću godinu.

Na prijemu je najavljen početak suradnje Grada Zagreba i austrijske pokrajine Koruške na području razvoja palijativne medicine i gerijatrije, s mogućnošću zajedničkog sudjelovanja u europskim projektima.

Kongres o medicini usmjerenoj prema osobi održava se od 7. do 10. studenog u hotelu Westin, a okupio je sudionike iz 29 zemalja, stručnjake i predstavnike udruga bolesnika. Na kongresu se očekuje donošenje dokumenata i odluka vezanih uz načine buduće edukacije studenata, zdravstvenih profesionalaca, bolesnika i šire javnosti temeljne na konceptu medicine usmjerene prema osobi.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙