FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svećenik-putnik opslužuje župe u Hrvatskoj i BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 7. studenog 2013.(Hina) - Velečasni Mile Šajfar iz Slunja jedan je od onih koji najčešće prelaze granicu sa susjednom Bosnom i Hercegovinom učinivši to čak 43 puta u protekla četiri mjeseca, a razlog tome je činjenica da je jedini svećenik koji opslužuje dvije župe u dvije različite države.

Kako u četvrtak prenosi "Dnevni avaz", uz to što je župnik u Drežniku i Vagancu u Hrvatskoj, velečasni Šajfar (61) je to i u župi Zavalje kod Bihaća koju je preuzeo 28. lipnja.

Iako na teritoriju BiH, župa Zavalje u sastavu je Gospićko-senjske biskupije odnosno Slunjskog dekanata.

Još od 1997. godine župnikom u Zavalju bio je velečasni Mile Ivančić koji je u veljači svirepo ubijen iz koristoljublja.

"Od ljeta do danas granicu s BiH prešao sam 43 puta", kazao je velečasni Šajfar dodajući kako su ga pripadnici granične policije već dobro upoznali kao stalnog putnika.

Svećenik Šajfar rado vozi motocikl, no u Bosnu ipak putuje automobilom, a svake nedjelje redovito predvodi misu u zavaljskoj crkvi sv. Franje Asiškog. Smatra kako ga je oko 150 župljana, koliko ih ima na bosanskohercegovačkoj strani granice, dobro prihvatilo.

"Moj je zadatak da ljude usmjerim prema Bogu, a to znači prema dobru. Trudim se da to činim svakodnevno", kazao je velečasni Šajfar.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙