FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski diplomat za isključivanje mikrofona u UN-u

Autor: sbak
NEW YORK, 30. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Veleposlanik Velike Britanije pri UN-u Mark Lyall Grant predložio je da se onim govornicima koji nisu u stanju svesti svoj nastup u tijelima Svjetske organizacije na razumnu mjeru - isključi mikrofon.

Tijekom nedavnog posjeta izaslanstva Vijeća sigurnosti UN-a Vijeću za mir i sigurnost Afričke unije u Adis Abebi Grant je bio zadivljen praksom koju tijekom svojih skupova provodi to tijelo.

"Podržao bih primjenu jedne mjere koja se koristi u vijeću Afričke unije a to je - isključivanje mikrofona onima koji predugo govore", rekao je Grant po povratku u New York.

Bivši libijski čelnik Moamer Gadafi 2009. je pred Općom skupštinom održao govor koji je trajao sat i 35 minuta a 1960. kubanski revolucionarni vođa Fidel Castro je oko četiri sata sa govornice vatreno zborio protiv svjetskog imperijalizma.

Vijeće sigurnosti UN-a "preporučuje" veleposlanicima tog tijela da izlaganja ograniče na pet minuta ili manje. Tijekom britanskog predsjedanja VSUN Grant je nekoliko puta prekinuo govornike koji su se poslije potužili na takvo ponašanje.

"Potpuno je moguće služiti se manjim intervencijama a da se pritom ne uskrati zemljama članicama da u potpunosti izraze svoje mišljenje", rekao je Grant. "Vjerujem da bi to bio slučaj i da usvojimo praksu Afričke unije", dodao je.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙