FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukinut kućni pritvor za Mušarafa u Pakistanu

Autor: bnov
ISLAMABAD, 7. studenog 2013. (Hina/AFP) - Pakistanske vlasti službeno su u četvrtak ukinule kućni pritvor za Perveza Mušarafa nakon što je pravosuđe ranije ovog tjedna dopustilo oslobađanje bivšeg predsjednika prozvana zbog afera ubojstva i smjenjivanje sudaca, objavili su njegovi odvjetnici.

"Da, slobodan je", potvrdila je odvjetnica bivšeg predsjednika koji je prekinuo krajem ožujka ove godine više od četiri godine dobrovoljnog izgnanstva između Dubaija i Londona u nadi da će "spasiti" svoju zemlju od gospodarske krize i porasta moći talibana.

No, pakistansko pravosuđe brzo je ponovno otvorilo dosjee protiv "generala Mušarafa", na vlasti od državnog udara 1999. do njegove smjene 2008.

Pervez Mušaraf je optužen za ubojstvo bivše suparnice Benazir Bhutto, za krvavu vojnu operaciju na Crvenu džamiju u Islamabadu i smjenjivanje sudaca, događaja iz 2007. i smrt godinu prije Akbara Bugtija, pobunjeničkog šefa Balučistana, ubijena u vojnoj operaciji.

Bivši predsjednik, u kućnom pritvoru već šest mjeseci u luksuznoj vili u predgrađu Islamabada, oslobođen je u svim tim aferama osim one s Crvenom džamijom. Sud je u ponedjeljak naredio njegovo oslobađanje nakon isplate jamstva za zadnji slučaj, u visini 200.000 rupija (oko 2000 dolara).

Jamstvo je plaćeno i sve pakistanske vlasti potpisale su dokumente potrebne za njegovo oslobađanje, objavio je Mušarafov tim. Njegovo ime nalazi se, međutim, na listi osoba kojima je zabranjeno napustiti pakistanski teritorij.

(Hina) xbnš yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙