FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HC: sutra u 18 sati u promet se pušta dionica Velika Gorica-Kosnica

Autor: nbrc
ZAGREB, 6. studenog 2013. (Hina) - Hrvatske ceste danas su najavile da će sutra u 18 sati u promet biti puštena druga faza obilaznice Velike Gorice, dionica Velika Gorica-Kosnica, u duljini od 5,3 kilometra.

Druga faza obilaznice Velike Gorice omogućit će bolju prometnu povezanost ne samo Velike Gorice, nego i Siska i Petrinje sa Zagrebom, ističe se u priopćenju Hrvatskih cesta.

Gradnja druge faze obilaznice Velike Gorice započela je 5. listopada 2009. godine, a iz Hrvatskih cesta podsjećaju da ugovoreni iznos građevinskih radova iznosi 106,87 milijuna kuna (bez PDV-a).

Građevinske radove izvodila je udruga izvoditelja Strabag i Viadukt, dok je radove na instalacijama izvodila tvrtka Dalekovod.

Građevinski radovi bili su dovršeni u lipnju ove godine, a radovi na instalacijama dovršeni su početkom srpnja.

Nakon dovršetka svih radova u srpnju ove godine, Hrvatske ceste uputile su zahtjev Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, kao tijelu državne uprave koje je izdalo građevinsku dozvolu.

Ministarstvo je u predviđenom roku, sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji, osnovalo povjerenstvo za tehnički pregled izvedenih radova i to je povjerestvo 3. rujna započelo s radom.

Tehničkim pregledom pregledani su izvedeni radovi kao i sva gradilišna dokumentacija te su uočeni određeni manji nedostaci, koji su u brzom roku i otklonjeni, ističu iz Hrvatskih cesta.

Uporabna dozvola dobivena je u utorak, 5. studenoga, a po njenom dobivaju su i stvoreni uvjeti za puštanje te obilaznice u promet, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙