FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dječji i stručni žiri festivala "Pazi, knjiga!" dodjeljuje nagradu za najbolju hrvatsku slikovnicu

Autor: dber
ZAGREB, 5. studenog 2013. (Hina) - Na festivalu knjige i književnosti "Pazi, knjiga!", koji se održavao u Zagrebu, Sisku i Sarajevu od 21. do 31. listopada, dječji žiri izabrao je finaliste za najbolju hrvatsku slikovnicu, a dobitnici nagrada "Ovca u kutiji" dječjeg žirija i stručnog žirija bit će proglašeni na Interliberu, u petak 15. studenoga.

U finale su ušle slikovnice: "Dobroćudna čudovišta Hrvatske" Stanislava Marijanovića (Sipar), "Mjesečeve sjene" Zdenka Bašića (Planetopija), "O djevojčici koja nije znala crtati, velikom čarobnjaku i zaljubljenom krokodilu" Ane Đokić i Darka Macana (Knjiga u centru) i "Mauro-plavetni kit" Manuele Vladić- Maštruko (Sipar).

Te je slikovnice izabralo 200-tinjak mališana glasujući tijekom četiri dana za svoga favorita među 30 slikovnica pristiglih na natječaj za književnu nagradu "Ovca u kutiji", dok su stručni žiri činile: Diana Zalar, Dubravka Težak i Marsela Hajdinjak.

Uz prezentacije najnovijih hrvatskih slikovnica, na festivalu "Pazi, knjiga!" razgovaralo se o književnosti, čitale su se knjige, slušale radiodrame, gledali crtani filmovi i izrađivali stripovi, a s hrvatskim piscima družili su se njihovi mali i veliki čitatelji.

Prvi festival "Pazi,knjiga!" održan je 2003., a od tada do danas više od stotinu umjetnika predstavilo se posjetiteljima kojih je, kako procjenjuju organizatori, bilo između 10.000 i 15.000.

(Hina) xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙