FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za subotu, 26. listopada

Autor: dger
ZAGREB, 25. listopada 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za subotu, 26. listopada:

ZAGREB - Na završnoj konferenciji za novinare proglasit će se pobjednici Zagreb Film Festivala, u okviru kojega se od 20. listopada za nagrade "Zlatna kolica" natjecalo četrdesetak filmova u raznim kategorijama - dugometražni igrani i dokumentarni filmovi, kratki igrani filmovi te domaći radovi u programu "Kockice" (12,30 sati, festivalski Press centar, Kino Europa, Varšavska 3). Konkurencija ovogodišnjeg festivala službeno završava navečer kada će se dobitnicima dodijeliti nagrade (20 sati, Kino Europa), nakon čega će se izvan konkurencije prikazati film "Krugovi" srpskog redatelja Srdana Golubovića, koji je član žirija dugometražnog i kratkometražnog igranog filma.

RIJEKA - Glazbeni triler "Tri mušketira" po romanu Alexandrea Dumasa u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića premijerno će biti izveden u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca (19,30 sati). Mušketire glume Igor Kovač, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić i Alex Đaković, Milady je Tanja Smoje, vojvoda od Buchinghama Rade Radolović, a kraljica Nika Mišković. Scenografkinja je Marija Kalabić, kostimografkinja Tatjana Radišić, skladateljica Irena Popović, autor tekstova songova Predrag Lucić, oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak, a glumce je scenskom mačevanju podučavao Lovro Buva.

ZAGREB - Hina će objaviti tekstove "Hrvatski nakladnici atraktivnim naslovima prkose krizi" i "Atraktivni naslovi za novu hrvatsku književnu sezonu". Hrvatski nakladnici u ovoj književnoj sezoni nastavljaju prkositi krizi te najavljuju bogatu produkciju u Mjesecu knjige i uoči međunarodnog sajma knjiga Interliber na kojemu će predstaviti niz zanimljivih domaćih i inozemnih naslova - mješavinu publicistike, beletristike, proze, poezije i literature za mlade.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xagrb/xdgk yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙