FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 5. studenoga

Autor: vmrs
ZAGREB, 4. studenoga 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja iz svijeta za utorak 5. studenoga:

PEKING - Drugi dan posjeta Kini hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastat će se s Wangom Yiom, kineskim ministrom vanjskih poslova, s Fu Ying, predsjednikom odbora za vanjsku politiku kineskoga parlamenta, a na institutu za međunarodne studije održat će predavanje o jugoistočnoj Europi, od konflikta do suradnje.

KIJEV - Potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u dvodnevnom službenom posjetu Ukrajini.

BRUXELLES - Nakon trogodišnjeg zastoja Turska otvara novo poglavlje u pregovorima s Europskom unijom. Riječ je o poglavlju o regionalnoj politici, koje će biti 14. od 35 poglavlja na putu Turske u EU.

NEW YORK - Izbori za nasljednika Michaela Bloomberga na mjestu gradonačelnika New Yorka. Veliki je favorit demokratski kandidat Bill de Blasio i njegov se izbor smatra gotovo sigurnim. U Americi će u utorak biti i izbori za guvernere u New Jerseyju i Virginiji. U New Jerseyju je veliki favorit aktualni guverner Chris Christie, jedan od najpopularnijih republikanskih dužnosnika u SAD-u, dok su u Virginiji u mrtvoj utrci republikanac Ken Cuccinelli i demokrat Terry McAuliffe.

Dežurni urednici:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Sanja Pucak

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙