FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL otkrio nalazište nafte u iračkom Kurdistanu

Autor: scvi
BUDIMPEŠTA, 4. studenog 2013. (Hina) - Tvrtka mađarskog MOL-a Kalegran otkrila je komercijalno nalazište nafte i plina na bloku Akri-Bijeel u iračkoj regiji Kurdistan, koje omogućuje dugoročno održivu proizvodnju, priopćeno je danas iz MOL-a.

Ta objava temelji se na otkrićima na bušotini Bijell-1 u jurskim naslagama i bušotini Bakrman-1 u trijaskim naslagama, kaže se u priopćenju.

Nakon objave otkrića na istražnoj bušotini Bakrman-1 u veljači, MOL Grupa je provela 24-dnevno proizvodno ispitivanje od 25. srpnja do 27. kolovoza 2013.

Rezultati ispitivanja potvrdili su lagano zasićenje naftom i sumpornim plinom uz maksimalnu razinu proizvodnje od približno 3.192 barela nafte dnevno i 1.019 barela ekvivalenta nafte prirodnog plina. Ispitivanja na bušotini potvrdila su dugoročno održivu proizvodnju.

MOL u ovoj fazi planira izbušiti dvije probne bušotine te instalirati pogon za ranu proizvodnju kako bi se proizvodnja pokrenula već 2015. godine.

„MOL sa zadovoljstvom može objaviti komercijalno otkriće na bloku Akri-Bijeel nakon uspješnog završetka dugotrajnih ispitivanja na našem polju Bakrman“, izjavio je Alexander Dodds, izvršni potpredsjednik za istraživanje i proizvodnju.

Dodao je i da je u međuvremenu MOL u području Bijell utvrdio potencijal za ubrzanje radnog programa i povećanje broja bušotina kako bi se što prije dovršile aktivnosti procjene i maksimalno povećala proizvodnja u razdoblju produženog ispitivanja bušotine tijekom 2014. godine.

(Hina) xpp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙