FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borzan: imamo obvezu razvijati Osijek

Autor: vsik
OSIJEK, 2. studenog 2013. (Hina) - Predsjednica osječkog SDP-a i SDP-ova europarlamentarka Biljana Borzan, na večerašnjoj je konvenciji gradske organizacije stranke istaknula kako, s gradonačelnikom i većinom u Gradskom vijeću, imaju obvezu razvijati grad.

Osječani su zaslužili da se gradska vlast izbori za bolju budućnost svakog svog građanina, rekla je. Podsjetila je kako je za njezinoga mandata ta stranka s koalicijskim partnerima na proteklim lokalnim izborima osvojila vlast u Osijeku. Imamo i gradonačelnika i većinu u Gradskoj upravi, što nas sve obvezuje da kvalitetom svoga rada razvijamo Osijek, rekla je. Osijek je oduvijek pripadao europskoj kulturi i tome mora težiti, posebice nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kazala je. Nećemo dozvoliti "onima koji su grad prije nas vodili da nas u tome spriječe" rekla je Borzan.

Biljana Borzan je 20. listopada četvrti put izabrana za predsjednicu osječkog SDP-a, a na večerašnjoj konvenciji stranke izabrana su dva dopredsjednika, sedam članova Predsjedništva i 25 članova Glavnog odbora osječkog SDP-a.

Sudionike SDP-ove konvencije pozdravio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, predsjednik Skupštine Grada Osijeka, nezavisni kandidat Anto Đapić, te ostali koalicijski partneri. Đapić je istaknuo kako njegova "odlična suradnja s SDP-om traje više od deset godina" te da je pokazala kako se unatoč ponekad različitim svjetonazorima i stavovima može dobro i iskreno surađivati, premda se radi o lijevoj i, kako je rekao, "nazovimo to desnoj opciji".

Sudionike su pozdravili i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, SDP-ova europarlamentaka Sandra Jakovina, te nekoliko SDP-ovih saborskih zastupnika. Pozdrave je skupu uputio i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

(Hina) xvsik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙