FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH kabelskim operaterima zabranjeno reemitiranje Nove TV

Autor: zkre
MOSTAR, 1. studenog 2013. (Hina) - Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) koja nadzire rad elektronskih medija naložila je kabelskim operaterima u BiH obustavu reemitiranja programa Nove TV koju je ta hrvatska tv postaja ranije izričito tražila, izvijestili su u petak mediji u BiH.

Po navodima glasnogovornice RAK-a Amele Odobašić kabelski operateri u BiH više ne smiju više reemitirati program Nove TV nakon što je RAK prihvatio navode ove tv postaje.

Nova TV je prošli mjesec zatražila od kabelskih operatera i RAK-a obustavu emitiranja njihovih programa tvrdeći da ne posjeduju potrebne licence.

"Ukoliko ne prekinu distribuciju programa Nove TV, Agencija će izvršiti monitoring te, bude li potrebno, postupiti u okviru nadležnosti iz Zakona o komunikacijama. U slučaju nepoštivanja odredbi pravila, Agencija može izreći sankcije od upozorenja do novčane kazne", rekla je Odobašić.

Po njezinim riječima u slučaju nepoštivanja naloga RAK-a predviđena je novčana kazna u iznosu do 150.000 konvertibilnih maraka (oko 75.000 eura).

Pravni zastupnik Asocijacije kabelskih operatera (AKOP) BiH Vlado Slišković rekao je da su u tijeku pregovori s predstavnicima Nove TV. On je objasnio da je Nova TV zainteresirana za reemitiranje svoga programa, ali tek uz pribavljanje licenci.

"Nova TV ima interes emitirati svoj program u BiH i nadamo se da će se ovo pitanje konačno riješiti", rekao je Slišković.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙