FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 31. listopada 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je popis kandidata za dvije utakmice protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine. Kovač je pozvao 25 igrača, dok su četvorica dobila pretpozive. Među novim licima su veznjak Rijeke Mate Maleš, te napadač Rijeke Leon Benko, dok je s liste ispao veznjak Dinama Alen Halilović. Prva utakmica protiv Islanda na rasporedu je 15. studenog u Reykjaviku, dok je uzvrat četiri dana kasnije u Zagrebu.

Okupljanje reprezentacije je 10. studenog u Zagrebu u hotelu Aristos. 'Vatreni' će do puta na Island trenirati na terenu HNK Gorice do srijede kada kreću na put u Reykjavik. Povratak u Hrvatsku je u subotu, 16. studenog, a do zagrebačkog ogleda hrvatska vrsta će trenirati na stadionu Maksimir.

Na Kovačevom popisu su:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk).

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Josip Šimunić (Dinamo), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Ivan Strinić (Dnjipro), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa)..

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter), Milan Badelj (HSV), Niko Kranjčar (QPR), Mate Maleš (Rijeka), Ivo Iličević (HSV)

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Ante Rebić (Fiorentina), Leon Benko (Rijeka).

Pretpozivi: Oliver Zelenika (Dinamo), Nikola Kalinić (Dnjipro), Igor Bubnjić (Udinese) i Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev).

ZAGREB - Nakon što je Niko Kovač preselio u 'A' reprezentaciju, njegovo mjesto na klupi hrvatske U-21 reprezentacije preuzeo je Nenad Gračan koji će premijeru na novom poslu imati 14. studenog protiv Švicarske, a četiri dana kasnije slijedi i ogled protiv Latvije. Obje utakmice igrat će se u Puli na stadionu Aldo Drosina, a hrvatska vrsta ih dočekuje kao lider skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2015.

"Velika je čast, ali i odgovornost voditi hrvatsku U-21 reprezentaciju. Niko Kovač je ostvario sjajan posao, u četiri susreta reprezentacija je upisala četiri pobjede. Kovač je mladu reprezentaciju ostavio u komotnoj poziciji, a mi sada moramo nastaviti u istom tonu" istaknuo je Gračan danas na konferenciji za novinare.

Novi U-21 izbornik objavio je popis kandidata za obje utakmice na kojem i dalje nema napadača Atalante Marka Livaje koji je ispao iz reprezentacije zbog nediscipline.

"Znam da će vaše prvo pitanje biti vezano uz Livaju. No, ja se držim odluke Nike Kovača. Ne bi otvarao to pitanje. Trebalo bi prvo obaviti razgovore i vidjeti", naglasio je Gračan.

Na popisu Nenada Gračana su:

VRATARI: Matej Delač (Vojvodina), Oliver Zelenika (Dinamo), Simon Sluga (Pomorac)

BRANIČI: Mato Miloš (Siena), Toni Gorupec (Lokomotiva), Karlo Bručić (Lokomotiva), Dario Župarić (Pescara), Jozo Šimunović (Dinamo), Niko Datković (Rijeka), Igor Bubnjić (Udinese), Tin Jedvaj (Roma)

VEZNJACI: Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli), Ivan Močinić (Rijeka), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), Mario Šitum (Lokomotiva), Petar Mišić (Lokomotiva), Marko Pjaca (Lokomotiva)

NAPADAČI: Antonini Čulina (Spezia), Mislav Oršić (Spezia), Stipe Perica (NAC Breda), Marko Pajač (Lokomotiva)

ZAGREB - Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović naglasio je danas na konferenciji za medije kako je za hrvatske navijače na utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2014. protiv Islanda u Reykjaviku osigurano 700 ulaznica.

"Stadion Laugardalsvollur prima 9.700 ulaznica od čega je 700 osigurano za hrvatske navijače. Stadion je rasprodan, a uvjeren sam kako će brzo planuti i ulaznice koje su osigurane za naše navijače", naglasio je Vrbanović koji se prije dva dana vratio iz Reykjavika.

Od 700 ulaznica njih 350 je osigurano za udrugu navijača Uvijek vjerni, a predbilježbe za ostale ulaznice počinju 1. studenog na internetskoj stranici HNS-a. Vrbanović je istaknuo kako će i ovoga puta sve funkcionirati po sistemu vaučera koji će se nekoliko sati prije početka susreta u Reykjaviku mijenjati na blagajnama stadiona za ulaznice. Vrbanović je upozio da je islandska policija već najavila kako se bez vaučera neće moći ni približiti stadionu.

"Žao mi je zbog naših iseljenika u skandinavskim zemljama. Ulaznice se neće moći kupiti na stadionu, već isključivo preko HNS-a", naglasio je izvršni predsjednik.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) iznenađen je žustrim izjavama ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na račun Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2012. godinu. Vijeće HOO sastat će se u ponedjeljak, 4. studenoga, razmotriti izjave ministra te zauzeti stav.

"U proteklih šest mjeseci poslovanje HOO-a su kontrolirale četiri inspekcije: proračunski nadzor Ministarstva financija, sportska inspekcija i fiskalni nadzor Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) te komercijalna revizija. Manje nepravilnosti koje su utvrđene ne opravdavaju negativan stav MZOS-a prema HOO-u. Rado i bez prigovora ćemo prihvatiti svaki daljnji oblik kontrole i nadzora", izjavio je za Hinu predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Po njegovim riječima HOO je u cijelosti ispunio svoje obaveze prema svakom nacionalnom sportskom savezu i sportašu i nije bilo odstupanja od proračunskog plana, a što se tiče trošenja vlastitih prihoda HOO tu ima potpunu autonomnost.

Mateša je na kraju izrazio žaljenje što " MZOS ne prihvaća našu kontinuiranu zamolbu za dijalogom i suradnjom".

ZAGREB - Čelnici Sportske televizije nisu danas željeli komentirati procjenu ministra Željka Jovanovića da će njihovi sadašnji gubici od 38 milijuna kuna do kraja godine narasti na 54, a onda i prijeći cifru od 100 milijuna kuna.

"Zahvaljujemo se na upitima oko odluke Vlade RH o programskom i financijskom izvješću HOO-a za 2012. godinu. Kako je SPTV samo dio tog izvješća, a izvješće je dobilo i svoje dodatno objašnjenje poslano iz HOO-a prema MZOS-u još prošloga tjedna, smatramo da o cijeloj stvari svoje mišljenje može i smije dati samo netko iz HOO-a", odgovorio je na upit Hine glavni urednik SPTV-a Jura Ozmec.

PARIZ - Švicarac Stanislas Wawrinka i Francuz Richard Gasquet posljednja su dva sudionika ovogodišnjeg ATP "mastersa" tenisača koji će se održati sljedećeg tjedna u Londonu, a takav rasplet osigurao im je Tomaš Berdych koji je u susretu 3. kola posljednjeg ovogodišnjeg ATP turnira u pariškoj dvorani Bercy svladao Kanađanina Miloša Raonića sa 7-6 (13), 6-4. Još ranije plasman na završnicu u Londonu osigurali su Španjolci Rafael Nadal i David Ferrer, Srbin Novak Đoković, Švicarac Roger Federer, Čeh Tomaš Berdych i Argentinac Juan Martin del Potro. Raonić je imao priliku izboriti "masters", ali za to mu je bilo potrebno najmanje finale u Parizu.

PRAG - Izbornik češke teniske Davis Cup reprezentacije Jaroslav Navratil objavio je sastav s kojim će pokušati obraniti naslov pobjendika ovog natjecanja u finalu u kojemu će Češka od 15. do 17. studenoga gostovati u Beogradu protiv Srbije. Očekivano, u sastavu su Tomaš Berdych i Radek Štepanek, koji su prošle godine Češkoj donijeli trofej, a uz njih u sastavu će biti još Lukaš Rosol i Jan Hajek.

"Znamo da idemo na vruće gostovanje, da će atmosfera biti divlja, ali mi se moramo koncentrirati na našu igru. Jedini cilj je osvojiti tri boda", rekao je Štepanek koji je u prošlogodišnjem finalu u Pragu u odlučujućem petom dvoboju svladao Nicolasa Almagra za konačnih 3-2 Češke protiv Španjolske.

PARIZ - Francuski predsjednik Francois Hollande odbio je zahtjev vlasnika tamošnjih nogometnih klubova za izuzećem od odredbe po kojoj svi oni koji zarađuju više od milijun eura godišnje moraju u sljedeće dvije godine plaćati 75 posto poreza na svoju zaradu.

"Potreba za uređenjem javnih financija u potpunosti opravdava ovaj zahtjev prema poslovnim granama u kojima postoje visoke plaće", rekao je Hollande.

Francuski profesionalci su zbog ove odredbe zaprijetili štrajkom, odnosno kako neće igrati utakmice posljednjeg vikenda u studenom iako im istraživanje javnog mnijenja ne ide u prilog jer 85 posto ispitanih u anketi smatra kako nogometaši ne bi trebali biti izuzeti od ovog poreza.

Četrnaest od 20 francuskih prvoligaša bit će pogođeno novim porezom, a najviše Paris SG koji bi trebao platiti oko 20 milijuna eura dodatnog poreza, što je tek nešto manje od polovice ukupnog iznosa. Monaco, koji je drugi najrastrošniji klub u Ligue 1, ne podliježe ovoj odredbi jer ne potpada pod francuske porezne zaokne.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙