FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Darinko Kosor: elektroničko glasovanje u Zagrebačkoj skupštini od 2015.

Autor: dber
ZAGREB, 31. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor najavio je danas da će gradski zastupnici tijekom skupštinskih sjednica moći elektronički glasovati najvjerojatnije od 2015. godine.

S tim u vezi zadužio je tajništvo Skupštine da u okviru nacrta proračuna koji ide na iduću skupštinsku sjednicu napravi izračun koliko bi stajalo elektroničko glasovanje.

Kosor je novinarima rekao da bi uvođenje elektroničkog glasovanja trajalo oko pola godine do godinu dana, a do tada su formirali radnu skupinu koja radi na promjeni Poslovnika Gradske skupštine, pa će to biti na dnevnom redu sjednice u prosincu.

"U 2014. ući ćemo s dosta promjena Poslovnika, a jedna od njih će sigurno biti da zastupnici moraju sjediti na svom mjestu i glasati s označenim plavim listićem kada se glasa. Znači ne mogu biti po dvorani ili iza stupova, a poslije tvrditi da su glasali ili nisu", rekao je Kosor.

Najavio je kako se u te promjene ide odmah nakon Nove godine, dok će za elektroničko glasovanje vidjeti koliko imaju sredstava u proračunu i koliko bi ih to stajalo. Napomenuo je kako se moraju konzultirati sa zaštitarima, jer je dvorana pod zaštitom, pa i oni moraju dati odobrenje.

(Hina) xbdj/xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙