FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šegvić pozvao Milanovića i državno odvjetništvo u Brodosplit

Autor: pgas
SPLIT, 16. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić izjavio je danas da se u toj tvrtki događaju stvari koje se nikad prije nisu događale te je pozvao premijera Zorana Milanovića i državno odvjetništvo da u njoj provjere stanje.

U splitskom se škveru, rekao je Šegvić, nikada prije nije događalo ono što se sada događa: ljudi nemaju posla i nemaju što raditi, ali istodobno 20 zaštitarki šeta škverom i snima ih kada idu na zahod, otvaraju im ormare, a dvojicu su i tukle štapom. "U Brodosplitu članove sindikata isključuju iz sindikata da bi im se ukinuo kolektivni ugovor i lakše njima gospodarilo", ustvrdio je.

"Neka u škver dođu premijer Milanović i državno odvjetništvo i neka se provjere ugovori", rekao je Šegvić novinarima tijekom današnjeg prekida rada u Brodosplitu i prosvjednog skupa ispred uprave tvrtke.

"Ovo nije ništa što će se dogoditi", istaknuo je.

Sindikati su, po Šegvićevim riječima, prije 15-ak dana upozorili ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na stanje u Brodosplitu. "Također smo pisali pismo i predsjedniku Republike Ivi Josipoviću", rekao je.

Vlada je imenovala Ruđera Friganovića za praćenje stanja u splitskome škveru, ali "još se ništa nije dogodilo pod njegovom kontrolom", a istodobno "u škveru mu plaćaju plaću".

Po Šegvićevu mišljenju, radnici Brodosplita moraju preuzeti rješavanje sudbine tog škvera.

"Splitski škver mora opstati i njegovu sudbinu mogu riješiti radnici, a nikako političari, političarima treba zabraniti funkcioniranje", istaknuo je Šegvić.

"Privatizacija u Hrvatskoj je veće zlo nego što je bio rat", rekao je, dodajući kako je privatizacija Brodosplita samo još jedna.

U kaotičnom stanju tijekom današnjeg prekida rada u Brodosplitu i prosvjeda ispred uprave te tvrtke radnici su novinarima izjavljivali da ih se kontrolira "čak i kada idu piti vodu" te da im se pritom govori: "Tko vam je dao to pravo?"

Predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak rekao je danas, u povodu primjedaba radnika o smanjenju plaća, kako "treba odvojiti rad od nerada".

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙