FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cameron: Snowden i mediji "pomažu neprijateljima"

Autor: vkla
LONDON, 25. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Britanski premijer David Cameron optužio je u petak američkog "zviždača" Edwarda Snowdena i neimenovene novine za pomaganje neprijateljima Velike Britanije jer su im pomogli da izbjegnu nadzoru britanskih obavještajnih službi.

U svojim do sada najoštrijim izjavama o toj temi, Cameron je kazao da će zbog povjerljivih informacije koje je Snowden objelodanio biti teže Britaniji i ostalim zemljama da zaštite svoje građane od ljudi koji žele "dizati u zrak" obitelji.

"To što Snowden radi i što rade novine koje mu pomažu raditi to što radi, je, iskreno govoreći, dojavljivanje ljudima koji nam žele nanijeti zlo kako da izbjegnu nadzor i pritaje se", rekao je Cameron u Bruxellesu nakon summita Europskog vijeća koji je bio zasjenjen optužbama da je SAD prisluškivao čak i mobilni telefon njemačke kancelarke Angele Merkel.

"To naš svijet neće učiniti sigurnijim, već opasnijim. To znači pomagati neprijateljima", poručio je Cameron. Odbio je odgovoriti da li je i u kojoj mjeri Velika Britanija sudjelovala u špijuniranju masovnih razmjera koje provodi američka Agencija za nacionalnu sigurnost (NSA).

(Hina) xvk ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙