FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stipić: Sindikati u hrvatskom školstvu jako zabrinuti

Autor: ddub
DUBROVNIK, 25. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod Željko Stipić izjavio je danas kako su školski sindikati jako zabrinuti prijedlogom strategije obrazovanja i znanosti te prijedlogom sporazuma Vlade i Sindikata javnih službi.

Stipić je na konferenciji za novinare u Dubrovniku upozorio kako iz prijedloga strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije proizlazi da će se u 2014. i 2015. godini u školski sustav uvesti licenciranje, svih nastavnika, ravnatelja i učitelja, nešto čega do sada nije bilo.

„Dovoljno je reći da je rezultat licenciranja dopusnica, dokument kojim se nama dopušta da radimo u školi; dakle to nije više diploma, nego ćemo periodično morati dobivati dopusnice što nas jako brine i jako je velika opasnost kako će to u hrvatskim prilikama završiti“, naglasio je Stipić.

Također je upozorio na opasnost od tzv. outsourcinga, gdje Vlada namjerava uputiti nenastavno osoblje.

„Naše nenastavno osoblje, a riječ je o 12 tisuća osoba – kuharica, spremačica, računovotkinja, suočeno je s opasnosti outsourcinga, jer je Vlada odlučila u okviru svojih smjernica da se svi ovi zaposlenici usmjere prema privatnim tvrtkama“, kazao je Stipić.

Dodao je kako nije problem u ovom osoblju, nego u onima koji će u takvim tvrtkama upravljati i gdje će se očito uhljebiti svi oni stranački ljudi koji nisu u ove dvije godine.

Vezano za daljnje pregovore Sindikata javnih službi s ministrom Mirandom Mrsićem koji su najavljeni za utorak, 29. listopada, Stipić je kazao kako je jedinstveno stajalište svih sindikata da se ide na izradu odgovarajućih analiza koji će pokazat kakvi su stvarni učinci ovakvih rješenja.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙