FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački simfonijski orkestar iz Berlina u subotu u Lisinskome

Autor: gvla
ZAGREB, 11. listopada 2013. (Hina) - Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u subotu nastavlja program Lisinski subotom nastupom Njemačkog simfonijskog orkestra iz Berlina pod ravnanjem dirigenta Tugana Sokhieva i uz solistički nastup pijanista Borisa Berezovskog.

Vođeni dirigentskom palicom karizmatičnog ruskog maestra Sokhieva i u pratnju "Titana pijanizma" Berezovskog, glasoviti "berlinski majstori" u Zagrebu će izvoditi glazbu Prokofjeva i Šostakoviča.

Koncert počinje Suitom iz baleta "Zlatno doba" Dmitrija Šostakoviča. Slijedi Koncert za glasovir i orkestar u Des-duru Sergeja Prokofjeva uz solistički nastup Berezovskog, te u drugom dijelu koncerta ponovno Šostakovič s Koncertom za glasovir i orkestar u F-duru. Koncert će završiti još jedna baletna suita, "Skitska suita" Prokofjeva.

Maestro Sokhiev, nazivan i "glazbenim otkrićem godine", dirigent je iz ruskog dijela Osetije. Vodstvo su mu dosad povjerila čak dva ugledna orkestra: Orchestre National du Capitole de Toulouse i Njemački simfonijski orkestar iz Berlina.

Pijanistički virtuoz Berezovski redovito nastupa kao solist s orkestrima poput nizozemskog Royal Convertgebouw Orchestra, filharmonijskim okrestrima New Yorka i Philadelphije, Berlinskom filharmonijom, Rotterdamskom filharmonijom, Danskim nacionalnim radijskim simfonijskim orkestrom i drugima. Surađivao je s brojnim istaknutim dirigentima, a zbog njegova glazbenog umijeća i nevjerojatne osobnosti mnogi ga smatraju "nasljednikom velikih ruskih pijanista".

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙