FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: samo s jednim glasom više skupština prihvatila izvješće Bandića

Autor: mbuj
ZAGREB, 24. listopada 2013. (Hina) - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine danas su samo s jednim glasom više prihvatili izvješće o radu u prvoj polovici godine gradonačelnika Milana Bandića.

Za izvješće je glasovao 21 gradski zastupnik, dok je njih 20 bilo protiv, pa je izvješće prošlo vrlo tijesno.

Bandić je u završnom obraćanju zastupnicima obećao da će u izvješću za drugih šest mjeseci predočiti plan s rokovima svega što će napraviti do 2017. godine. Istaknuo je da će to biti podsjetnik da im se "upali crvena lampica" ili im "curi pješčani sat".

U ime Kluba HDZ-HSP AS-BUZ Margareta Mađerić prigovorila je što se u izvješću ne spominje nezaposlenost, a u Zagrebu ima 48.000 nezaposlenih. Rekla je da su Holding i Grad podbacili u korištenju novca iz Fondova EU jer je od 74 prijavljena projekta samo 14 prihvaćeno.

S time se složio i Davor Bernardić (SDP) istaknuvši da u izvješću nema niti riječi o 250 milijuna eura koje bi Zagreb uz još nekoliko velikih hrvatskih gradova mogao iskoristiti iz financijske omotnice Europske unije, primjerice za projekte transporta, revitalizaciju stare gradske jezgre i energetsku obnovu.

Dijana Pavičić-Haniš (SDP) rekla je kako u izvješću Bandić potiče ljudska prava i ravnopravnost, ali se jučer na konferenciji za novinare, kad je govorio o Zagrebačkom holdingu i pripremama trgovačkih društava za izdvajanje, služio neprihvatljivim metaforama - "priprema cure za misu, za udaju, za snubljenje". Zastupnica je ustvrdila da je to nedopustivo u javnom komuniciranju.

Bandić se ispričao rekavši kako je to njegov stil, a on zna da "dame vole biti prekrasne, lijepe i neka takve i ostanu".

Martina Jović (SDP) spočitnula je Bandiću što u izvješću nema gradskog programa djelovanja za mlade, što pokazuje da su mladi na margini interesa Gradske uprave. Rekla je i da se biciklizam spominje tek sporadično te da se premalo radilo na poboljšanju biciklističke infrastrukture.

(Hina) xbma/xbdj ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙