FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: zdra
VUKOVAR, 23. listopada 2013. (Hina) - Ovogodišnje obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine održat će se od 14. do 23. listopada pod sloganom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta", priopćeno je večeras iz ureda vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe.

Središnji program, kojim će se odati počast poginulima u agresiji na Vukovar bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi, tradicionalno će se održati 18. studenoga, na dan kada je 1991. godine slomljena obrana Vukovara.

Nakon skupa u dvorištu vukovarske bolnice, sudionici obilježavanja proći će u hodnji u koloni sjećanja gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće.

Kolonu sjećanja ove će godine predvoditi članice Udruge „Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije“.

Programom na ostacima Borovo commercea, Kolonom sjećanja te svetom misom, 19.listopada obilježit će se stradanje vukovarske gradske četvrti Borovo naselje u Domovinskom ratu, a 20. listopada slijedi tradicionalno prisjećanje na ratni zločin i ubijene hrvatske branitelje i civile u logoru "Velepromet" i na Ovčari.

U priopćenju se navodi kako je o programu obilježavanja ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine razgovarano na sastanku na kojem su gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa suradnicima, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Zdravko Komšić s većinom predstavnika udruga u tom tijelu kao i vukovarski župnici, fra Ivica Jagodić i vlč. Mato Martinković razmotrili prijedloge pristigle na javni poziv za program obilježavanja 18. studenoga.

Plakat ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara izradit će poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić.

Hrvatski državni sabor proglasio je 18. studeni Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.godine i tom odlukom je određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – simbola hrvatske slobode.

(Hina) xzdra yvkn

(Hina)

An unhandled error has occurred. Reload 🗙