FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOT od Vlade RH u roku od 14 dana traži skidanje dvojezične ploče na PP Vukovar

Autor: zdra
VUKOVAR, 10. listopada 2013. (Hina) - Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara priopćio je da je na jučerašnjem sastanku Koordinacijsko-operativnoga tima (KOT), među ostalim, od Vlade RH zatraženo da u roku od 14 dana naloži uklanjanje preostale dvojezične ploče sa zgrade policijske postaje u Vukovaru koja, kako navode, frustrira stradalnike Domovinskog rata i nanosi štetu njihovu zdravlju.

Ako to vlada ne učini, učinit će to branitelji iz svih krajeva Hrvatske, navodi se u priopćenju te dodaje kako je KOT odlučio da će ove godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine organizirati on pod sloganom "Vukovar - mjesto posebnog pijeteta - bolje časno umrijeti, nego sramno živjeti".

Od predsjednika Republike Ive Josipovića KOT traži da pokuša pokrenuti "dijalog u društvu o svim spornim pitanjima", posebice s vladom. KOT traži i da se svi suspendirani policajci koji su čuvali dvojezične ploče vrate na posao, da se više ne zadire u stečena i egzistencijalna prava branitelja te da se njihova primanja "više ne vode u kategoriji 'povlaštenih' jer ona to nisu ni po kojem parametru".

Koordinacijsko-operativni tim osnovan je početkom rujna na sastanku Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara i braniteljskih udruga. Djeluje na razini države, a kako su tada naveli, riječ je o koaliciji branitelja, stradalnika, hranitelja i molitelja koji će zajedno djelovati na rješavanju svih gorućih nacionalnih problema.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙