FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski film "Kosac" dobio potporu Eurimagesa

Autor: agrb
ZAGREB, 23. listopada 2013. (Hina) - Dugometražni igrani film "Kosac" redatelja Zvonimira Jurića, koji se ovih dana snima na lokacijama izvan Zagreba, jedan je od 20 filmskih projekata odabranih za potporu uglednog fonda Eurimages, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Među odabranim projektima su i novi radovi istaknutih autora, među ostalima danske 'oskarovke' Susanne Bier, portugalskog redatelja Miguela Gomesa, dobitnika Zlatnog lava Aleksandra Sokurova i nagrađivanog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa.

Priča filma, koju su napisali Zvonimir Jurić i Jelena Paljan, prati čovjeka kojemu je davna pogreška potpuno izmijenila život, jednako kao što je ratna trauma izmijenila život sredine u kojoj se priča odvija.

U glavnim su ulogama Ivo Gregurević, Mirjana Karanović, Igor Kovač, Nikola Ristanovski, Zlatko Burić Kićo i Lana Barić. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić iz kuće Kinorama, direktor fotografije Branko Linta, scenograf Ivan Veljača, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, a montažerka je Dubravka Turić.

Film se snima u produkciji Kinorame, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a. Tijekom razvoja sufinancirao ga je i Program MEDIA te je bio predstavljen na brojnim međunarodnim produkcijskim marketima i radionicama. Koproducent je slovenska produkcijska kuća Forum Ljubljana.

Eurimages je središnji filmski fond Vijeća Europe namijenjen poticanju koprodukcije, distribucije i promocije europskog filmskog stvaralaštva. Odluku o sufinanciranju donosi komisija koja se sastoji od predstavnika svih 36 zemalja članica Vijeća Europe.

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙