FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: pad građevinskih aktivnosti nastavljen i u kolovozu

Autor: rbel
ZAGREB, 23. listopada 2013. (Hina) - Pad građevinskih aktivnosti u Hrvatskoj, započet još tijekom 2008. godine, nastavljen je i u kolovozu ove godine, kada su, prema danas objavljenim kalendarski prilagođenim podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), bili manji za 9,1 posto u odnosu na prošlogodišnji kolovoz.

O smanjenju građevinske aktivnosti govore i desezonirani indeksi, koji na mjesečnoj razini ukazuju na pad građevinskih radova u kolovozu prema srpnju za 3,9 posto.

Pad građevinskih radova na godišnjoj razini iskazuju i izvorni indeksi, po kojima je u kolovozu ove u odnosu na isti mjesec lani fizički obujam građevinskih radova pao za čak 12,1 posto.

Godišnje stope promjena izračunate iz kalendarski prilagođenih indeksa, pokazuju da je u promatranom mjesecu na godišnjoj razini pad građevinskih radova na zgradama iznosio 19,4 posto, dok su radovi na ostalim građevinama istodobno smanjeni za 0,8 posto.

Po podacima DZS-a, u kolovozu je na novogradnjama odrađeno 51,6 posto radnih sati, a na ostalim radovima 48,4 posto. Pritom je na zgradama odrađeno 39,7 posto radnih sati, a na ostalim građevinama 60,3 posto.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙