FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko-srijemska policija dobila Kapelaniju i kapelana poslužitelja

Autor: gvin
VINKOVCI, 21. listopada 2013. (Hina) - Povodom primanja službe kapelana poslužitelja patera Željka Rakošeca za policijsku kapelaniju "Sv. Euzebije i Polion" u sastavu PU vukovarsko-srijemske danas je u vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona misno slavlje predvodio vojni ordinarij Juraj Jezerinac.

Pater Rakošec imenovan je u srpnju ove godine kapelanom poslužiteljem temeljem Dekreta Vojnog ordinarijata RH kojim je, sukladno ugovoru između Svete stolice i Hrvatske, osnovana Policijska kapelanija za PU vukovarsko-srijemsku, pod nazivom "Sv. Euzebije i Polion" sa sjedištem u Vinkovcima. Kapelanija teritorijalno pokriva područje djelovanja te Policijske uprave, a pater Rakošec već obnaša službu kapelana poslužitelja u PU osječko-baranjskoj.

Msgr. Jezerinac je u propovijedi naglasio kako je Crkva oduvijek vodila brigu o vojno-redarstvenim snagama, istaknuvši da su pripadnici vojske i policije također dio društva te vjernici "koji obnašaju veoma časno i uzvišeno zvanje".

Podsjetio je na doba komunizma u kojem je vojnicima i policajcima bilo zabranjeno ići u crkvu, pa su se mnogi tajno vjenčavali i krstili svoju djecu.

"Komunizam se srušio jer je riječ o protuprirodnom sustavu, došla su nova vremena, a vojnik i policajac bez straha mogu ići u crkvu i ispovijedati svoju vjeru", poručio je Jezerinac. Izrazio je uvjerenje da će u novoimenovanom kapelanu poslužitelju vukovarsko-srijemski policajci i njihove obitelji naći i svećenika i prijatelja.

(Hina) xgvin ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙