FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 7. listopada 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

SPLIT - Počasna konzulica kraljevine Nizozemske Silvana Kondić (72), koju je prošloga četvrtka u njenom uredu u Koteksovom neboderu u Splitu, nožem napao i ozlijedio Doris Mijanić (48), otpuštena je iz splitske bolnice na kućnu njegu. "Otpuštena sam iz bolnice u petak, a jutros sam bila na pregledu", kazala je Kondić za Hinu. Dodala je kako su joj liječnici s lica skinuli šavove te da joj je na lijevoj strani lica ostao ožiljak pa će možda trebati pregled plastičnog kirurga. No, šavove s glave liječnici još nisu skinuli jer rana na glavi nije potpuno zacijela. Na posao se Kondić još nije vratila jer čeka potpuno izlječenje. Nizozemsku počasnu konzulica Silvanu Kondić (72), prošlog je četvrtka u njenom uredu nožem napao Doris Mijanić, nanijevši joj ozljede po glavi, vratu i rukama. Nakon napada je pobjegao, no sat i pol kasnije policija ga je uhvatila na Pujankama. Nakon što je noć prespavao kod pritvorskog nadzornika saslušao ga je sudac istražitelj koji imu je odredio istražni zatvor. Osumnjičen je za pokušaj teškog ubojstva.

VINKOVCI - Dvadeset i pet stranih državljana zatečeno je proteklog vikenda u nezakonitom prelasku državne granice na području vukovarsko-srijemske Policijske uprave. Riječ je o 20 državljana Sirije, dva državljana Izraela te po jednom državljanu Alžira, Maroka i Pakistana. Oni su u nezakonitom prelasku državne granice zatečeni u blizini Slakovaca i Međunarodnog željezničkog graničnog prijelaza Tovarnik te u dva navrata u teretnom vlaku na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima. Prema podacima vukovarsko-srijemske policije, do 30. rujna državnu granicu u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja graniči s Republikom Srbijom i BiH, nezakonito je prešlo 978 stranih državljana iz čak 49 država. Najbrojniji su državljani ratom zahvaćene Sirije kojih je zatečeno 323 te Afganistana - 207, zatim Somalije - 65, Pakistana - 51, Eritreje - 48, Alžira -39 te tridesetdvoje ilegalaca iz Sudana.

ZAGREB - Sezonu kazališnih premijera zagrebačkog Teatra &TD otvorit će u srijedu 16. listopada nova predstava redatelja i dramaturga Saše Božića "Dezerter", najavljena kao priča o paranojama, noćnim morama, strahovima, okrutnoj stvarnosti i "svemu što ona povlači za sobom". Božić je na projektu okupio nekoliko istaknutih imena suvremenog hrvatskog teatra. Uz prvaka drame HNK-a Zagreb Livija Badurinu i kazališnu divu Anu Karić, u predstavi sudjeluju glumica Nataša Dangubić, plesačica i koreografkinja Petra Hrašćanec, nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta 2012., mlade glumačke nade Rade Radolović i Milica Manojlović, te renomirani glazbenici Alen i Nenad Sinkauz, koji potpisuju i glazbu. Predstava je zajednička produkcija Teatra &TD i umjetničke organizacije de facto.

SPLIT - Tijelo hrvatskoga alpinista Nenada Čulića, stradalog prije 39 godina na Kavkazu u Gruziji, a pronađeno tek ovog ljeta, dovezeno je u Hrvatsku zrakoplovom Croatia Airlinesa, izvijestili su danas iz Hrvatske gorske službe spašavanje (HGSS). Čulić je s još trojicom hrvatskih alpinista, Antom Bedalovim, Ursom Vrdoljakom i Viktorom Tabakovićem, poginuo 24. srpnja 1974. u ledenom odronu prilikom uspona po smjeru „Križ Ušbe“ na Kavkazu. Tijela Bedalova i Vrdoljaka pronađena su nekoliko dana nakon nesreće, a Tabakovića i Čulića ostala su duboko pod tisućama tona leda pod planinom Ušba na Kavkazu. Tijelo Tabakovića pronađeno je u ljeto 2012. Kako se pretpostavljalo da je tijelo Nenada Čulića još uvijek pod naslagama leda, ali sigurno već vrlo blizu površine ledenjaka, HGSS je zamolio alpiniste i spašavatelje iz Mestije da obrate pozornost na to područje. To je krajem kolovoza ove godine rezultiralo pozivom HGSS-u da je pronađeno tijelo koje po može pripadati Čuliću. Pokrenuta je akcija kako bi ga se što vratilo kući, prije snijega i lavina. U složenom postupku povratka tijelo hrvatskoga alpinista Nenada Čulića je zrakoplovom Croatia Airlines prevezeno u Split, a pokop je u četvrtak, 10. listopada, na groblju Lovrinac.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙