FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog suspenzija okupljanje nezadovoljnih radnika Brodosplita

Autor: pgas
SPLIT, 21. listopada 2013. (Hina) - Radnici Brodosplita jutros oko 6 sati počeli su se okupljati ispred ulaza u to brodogradilište izražavajući nezadovoljstvo odlukom uprave da dijelu radnika odredi mjeru suspenzije "zbog sudjelovanja u nelegalnoj obustavi rada".

"Ovo su radnici koji su sms porukama obaviješteni o suspenziji. Riječ je o nezakonitoj mjeri koja nije predviđena Zakonom o radu, u kojem postoje druge dvije mjere - upozorenje pred otkaz ili otkaz", rekao je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata Joško Franić.

Nezadovoljni radnici stoje ispred ulaza u brodogradilište, a među njima je i predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević te predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata (SMH -IS) Vedran Dragičević.

Pokraj njih, odlazeći na posao, prolaze oni radnici brodogradilišta protiv kojih nije pokrenuta suspenzija.

Okupljanje protječe mirno, a primjetna je nazočnost više policajaca ispred ulaza u Brodosplit.

Frenki Laušić, voditelj Odjela za odnose s javnošću Grupe DIV, koja je vlasnik Brodosplita, rekao je u petak novinarima da je "zbog sumnje u sudjelovanje u nelegalnoj obustavi rada i nasilnim radnjama pokrenut disciplinski postupak protiv 254 radnika i njihovo udaljavanje s rada".

(Hina) xpgas yvl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙