FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku otvorena Konvencija udruženja britanskih putničkih agenata ABTA

Autor: hspa
DUBROVNIK, 20. listopada 2013. (Hina) - U dubrovačkom hotelu Dubrovnik Palace večeras je u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) svečano otvorena godišnja konvencija britanskih putničkih agencija ABTA, koja okuplja više od 1200 članova.

Na skupu u Dubrovniku sudjeluje 550 sudionika, a tim je povodom večeras održana i konferencija za novinare, na kojoj su sudjelovali direktorica HTZ-a Meri Matešić, izvršni direktor ABTA-e Mark Tanzer, predsjednik ABTA-e Noel Jospehides te član odbora te organizacije Hugh Morgan.

Istaknuto je kako je ovaj skup veliko priznanje Hrvatskoj i Dubrovniku te potvrda uzlazne putanje popularnosti Hrvatske kao važnog turističkog odredišta u Velikoj Britaniji, s kojeg se proteklih godina bilježi stalni rast.

Ovo je prvi put da britansko udruženje putničkih agenata ABTA svoj skup održava u Dubrovniku, a to će ujedno biti i prilika za kreiranje dojmova koji će se odraziti i na buduće dolaske iz britanskih turista. U prvih devet ovogodišnjih mjeseci s britanskog turističkog tržišta u Hrvatskoj je zabilježeno 25-postotno povećanje turističkih dolazaka u odnosu na isto razdoblje lani.

Direktorica HTZ-a Meri Matešić istaknula je kako organizacija ovoga skupa ima veliki značaj za Hrvatsku, ne samo zato što su upravo gosti iz Velike Britanije najbrojniji u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, već i zato što će nas približiti cilju - ostvarenje rezultata iz 1990. kada je zabilježen najveći posjet britanskih turista.

Istaknula je kako do sada ostvareni rezultati, 25 posto više dolazaka i noćenja iz Velike Britanije u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pokazuje da Hrvatska doživljava svoju renesansu na britanskom tržištu, ali i veliku popularnost naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije.

(Hina) xddub ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙