FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Kinez pokušao prošvercati 216 tisuća eura

Autor: rmav
SARAJEVO, 18. listopada 2013.(Hina) - Jednom kineskom državljaninu granični policajci i carinici Bosne i Hercegovine zaplijenili su čak 216 tisuća eura kada je taj novac pokušao ilegalno iznijeti iz zemlje, potvrđeno je u petak iz policijskih izvora u Sarajevu.

Kako stoji u zajedničkom priopćenju Uprave za neizravo oporezivanje (UNO) i Granične policije BiH novac je zaplijenjen u sarajevskoj zračnoj luci kada je Kinez zrakoplovom pokušao napustiti BiH.

Tijekom detaljnog pregleda njegove prtljage carinici i policajci pronašli su novac koji je bio skriven u kutijama keksa.

Naknadnim provjerama utvrđeno je kako je Kinez direktor jedne tvrtke registrirane u distriktu Brčko pa se sumnja kako je novac kojega je pokušao iznijeti iz BiH stečen nelegalnom trgovinom.

Novac je privremeno oduzet a protiv kineskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom no o svemu je informirana i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) na temelju odredbi zakona o sprječavanju pranja novca.

Najavljeno je kao će carina zajedno sa službenicima SIPA-e utvrditi i eventualno postojanje osnove za pokretanje kaznene odgovornosti protiv Kineza koji je pokušao prošvercati novac.

(Hina) xrmav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙