FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Optužnica zbog krijumčarenja marihuane u Hrvatsku

Autor: rmav
SARAJEVO, 9. listopada 2013.(Hina) - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u srijedu je podignulo optužnicu protiv Mate i Blage Šimića iz Gruda koje se tereti za krijumčarenje droge iz BiH u Hrvatsku, ali i za prijetnje visokom policijskom dužnosniku koji je protiv njih vodio istragu.

Mate (44) i Blago (37) Šimić imaju dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske, a optužnica ih tereti po točkama kaznenog zakona BiH kojima se sankcionira organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama te nedopušteno posjedovanje oružja ili eksploziva.

Mate Šimić opisan je kao vođa organizirane kriminalne skupine koja je djelovala od 2004. godine, a činilo ju je više osoba s područja Gruda koje su u više navrata u krijumčarile marihuanu u Hrvatsku. Droga je iz Hercegovine prebacivana putničkim automobilima ka Šibeniku i Zagrebu, gdje je preprodavana.

U policijskoj akciji provedenoj u prosincu 2012. godine u obiteljskoj kući Šimića u Grudama pronađeno je više od deset kilograma marihuane namijenjene prodaji u Hrvatskoj, kao i veća količina eksploziva.

Uz trgovinu drogom Matu Šimića se dodatno tereti da je telefonom prijetio komesaru policije Zapadnohercegovačke županije Zoranu Galiću i članovima njegove obitelji.

Mate i Blago Šimić u pritvoru su od prosinca 2012. godine.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙