FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Borbe u Siriji nastavljaju se uoči pregovora u UN-u

Autor: vmrs
BEJRUT, 18. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Sirijski vojni zrakoplovi napadaju u srijedu pobunjenička uporišta i borbe između gerilaca i vladinih snaga nastavljaju se, kažu stanovnici i oporbeni aktivisti, a svjetske sile se za to vrijeme sastaju ne bi li osmislile dogovor o eliminaciji sirijskoga kemijskog oružja.

Aktivisti kažu da su zračne snage predsjednika Bašara al-Asada pogodile četvrt Berze, sjeveroistočni dio središta Damaska, u kojem pobunjenici pokušavaju prodrijeti u grad.

Zračni udari i okršaji zabilježeni su u cijeloj zemlji, ali ključne se borbe vode u glavnome gradu kojemu Asad nadzire središte, ali izgubio je predgrađa.

Diplomati iz pet zemalja nastavit će u srijedu u New Yorku razgovore o nacrtu rezolucije UN-ova Vijeća sigurnosti na temelju koje žele preuzeti, uz sirijsku suradnju, a zatim i uništiti, sirijsko kemijsko oružje. No Rusija odbacuje zapadne tvrdnje da su Asadove snage, a ne pobunjenici, izveli 21. kolovoza napad sarinom.

Opservatorij za ljudska prava, organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja kaže da od mreže promatrača prikuplja objektivne informacije o žrtvama na objema stranama sirijskoga sukoba, objavila je da nasilja ima u gotovo svim pokrajinama.

Ratni su zrakoplovi, kaže, gađali južnu pokrajinu Deru u kojoj je pobuna počela. Pobunjenici i vladine snage ondje su se sukobili u velikim gradovima Homsu, Deir al-Zoru i Alepu.

(Hina) xvm ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙