FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljerka Ostojić, nova rektorica Sveučilišta u Mostaru

Autor: zkre
MOSTAR, 17. listopada 2013. (Hina) - Za rektoricu Sveučilišta u Mostaru izabrana je prof. dr. Ljerka Ostojić, na sjednici Senata koja je četvrtak održana u Mostaru, priopćili su iz te ustanove u kojoj se jedino u BiH nastava odvija na hrvatskome jeziku u BiH.

Ostojić je dobila potporu većine od šesnaest članova Senata Sveučilišta u Mostaru te je na toj funkciji naslijedila prof. dr. Vladu Majstorovića, koji je obavljao tu dužnost posljednjih šest godina, navodi se u priopćenju.

Prof.dr. Ljerka Ostojić završila je medicinski fakultet, magistrirala u Zagrebu 1984. a doktorirala je na Sveučilištu u Banjoj Luci. Radila je na Medicinskim fakultetima u Sarajevu i Banjoj Luci gdje je prije rata postala pročelnica katedre te prodekanica za financije.

Od početka rata radila je u KBC Split kao specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije, gdje je vodila i program rane opskrbe protezama ekstremiteta namijenjenih ranjenicima u sklopu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Sudjelovala je u osnivanju Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru gdje je bila pročelnica katedre za anatomiju, a zatim u dva mandata prodekanica za nastavu te dekanica. Od 2013. godine dopisni član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, biomedicinski razred.

Ljerka Ostojić je i članica predsjedništva Matice hrvatske Mostar.

Rektor Sveučilišta u Mostaru je i član Rektorskoga zbora visokih učilišta Republike Hrvatske.

Sveučilište u Mostaru jedina je visokoškolska ustanova u BiH u kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku. U sklopu njega djeluje 10 fakulteta te jedna akademija. Po službenim podacima, na Sveučilištu u Mostaru studira oko 16.000 studenata. Zahvaljujući novčanoj potpori hrvatske vlade u sklopu Sveučilišta izgrađen je kampus, čime su se stekli puno bolji uvjeti za studiranje.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙