FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Treći regionalni interkatedarski skup iz organizacije i menadžmenta

Autor: ddub
DUBROVNIK, 25. rujna 2013. (Hina) - Na Sveučilištu u Dubrovniku danas je počeo Treći regionalni interkatedarski skup iz organizacije i menadžmenta, poduzetništva te IT-a na kojem će znanstvenici iz cijele regije predstaviti rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja.

Prva dva skupa održana su u Splitu i Mostaru.

„Povod skupa je povezivanje nastavnika svih katedri iz organizacije i menadžmenta iz cijele regije: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije“, rekla je pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju dubrovačkoga Sveučilita Ivona Vrdoljak-Raguž.

Danas su održana dva skupna izlaganja dr. Marine Buble, prof. emeritusa s Ekonomskog fakulteta u Splitu i prof. Darka Tipurića s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Oni su govorili o ključnim prijeporima i problemima u organizaciji i menadžmentu te o odgovorima vezanim uz izazove na tom području.

Problem menadžmenta stalna je promjena okoline, razvoj virtualnih organizacija i informacijske tehnologije koje mijenjaju kontekst funkcioniranja menadžmenta, rekao je prof. Tipurić. Znanost pokušava odgovoriti na to, ali očito je da ima problema u menadžmentu današnjice, dodao je.

"Mnogo naših studenata ide van umjesto da ih zadržimo u Hrvatskoj, posebice one najbolje, i to je jedna od poruka našeg skupa. Moramo najbolje studente zadržati u Hrvatskoj", istaknuo je prof. Tipurić.

Također je rekao kako zaključci sa skupa neće biti korisni samo znanstvenicima i institucijama na kojima rade, nego i poslovnim subjektima koji u svakidašnjoj praksi imaju mnogo izazova u poslovnom okružju.

Skup je pozdravnim govorom otvorio prorektor za međunarodnu suradnju i znanost Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vlatko Lipovac.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙