FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policijski sindikati nezadovoljni ukidanjem beneficiranog radnog staža

Autor: mvra
ZAGREB, 17. listopada 2013. (Hina) - Nakon što je Vlada zbog financijske uštede ukinula tzv. beneficirani radni staž za 2794 policijska službenika, policijski sindikati poručili su kako bi voljeli da se to nije dogodilo, ali napominju da je raniji prijedlog predviđao još veće uštede.

Uredba je prije godinu dana bila puno rigoroznija i obuhvaćala je veći broj ljudi, kažu u Nezavisnom sindikatu djelatnika MUP-a. Napominju, međutim, kako je teško nekog izvući iz šešira i reći da mu ne treba beneficirani radni staž. Zato bi, kažu, voljeli da se to nije dogodilo.

Iako je Sindikat policije Hrvatske (SPH) nezadovoljan što je uopće došlo do izmjene uredbe, naglašava da je prvotni prijedlog predviđao smanjenje izdvajanja za beneficirani radni staž za preko 98 milijuna kuna godišnje, dok je nakon njihove reakcije ušteda smanjena za više od trećine.

Ističu da se uredbom u pravilu ne mjenja status policijskih službenika u policijskim postajama, a u znatnom dijelu i policijskih službenika u upravama, koji su izloženi povećanoj opasnosti za život i zdravlje.

Iako je dobar dio njihovih primjedbi uvažen, u SPH-u kažu da nisu suglasni s izmjenama te će se boriti za ispravljanje nedostataka, da se za sva radna mjesta policijskih službenika utvrde posebni uvjeti rada prema jasnim kriterijima.

Za taj sindikat korigirana uredba predstavlja korak naprijed u odnosu na prvotni prijedlog iz rujna prošle i svibnja ove godine, kad se predlagalo potpuno ukidanje beneficiranog radnog staža za preko 4000 izvršitelja.

Radi racionalizacije troškova i financijske uštede, Vlada je danas ukinula beneficirani radni staž za otežane uvjete rada za 2794 policijskih službenika, čime bi se godišnje uštedjelo 31,7 milijuna kuna.

(Hina) xmvr ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙