FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanac s nožem kraljici zbog premale socijalne pomoći

Autor: vmrs
LONDON, 15. listopada 2013. (Hina) - Muškarac, koji se u ponedjeljak pokušao probiti u Buckinghamsku palaču naoružan kuhinjskim nožem, u utorak je na sudu rekao da je htio vidjeti kraljicu kako bi se požalio jer je nezadovoljan visinom socijalne pomoći, objavili su britanski mediji.

Policija je u ponedjeljak morala srušiti Davida Belmara kad je preskočio pregradu uz glavni ulaz za osoblje.

Dvadesetak turista gledalo je 44-godišnjega Belmara kako pokušava utrčati kroz sjeverna vrata palače. Kad ga je policija pretražila, u jakni je otkriven kuhinjski nož umotan u plastičnu vrećicu.

Belmar je iz Haringeya, sjevernoga dijela Londona, a na Westminsterskome je sudu u utorak priznao neovlašten upad na tuđi posjed te posjedovanje predmeta s oštricom.

Tužitelj Edward Aydin rekao je na sudu: "Policiji je rekao: Htio sam vidjeti kraljicu. Nisam zadovoljan onime što primam", prenosi Daily Mail.

Aydin je dodao kako je Belmar, koji već uzima lijekove za neki psihijatrijski poremećaj, zaluđen kraljicom te kako je i 1989. kažnjen upozorenjem što je zapaljene petarde bacao u dvorište Buckinghamske palače. Belmar od nekih lijekova postaje agresivan, rekao je tužitelj.

U vrijeme Belmarova incidenta kraljica nije bila u palači.

(Hina) xvm yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙