FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba fotografija Branka Kukurina

Autor: vkrb
RIJEKA, 15. listopada 2013. (Hina) - Izložba fotografija Branka Janija Kukurina otvorena je večeras u Muzeju grada Rijeke.

Izložene su fotografije iz više ciklusa Kukurinova fotografskog stvaralaštva dugog 40-tak godina. Tu su fotografije iz ciklusa "Fotografije za čitanje, tekstovi za gledanje", ciklusa "Imago Carthusiensis", nastale u Žičkoj kartuziji u Sloveniji, fotografije njegova Kastva, fotografije političkog karaktera, one snimljene u kazalištima te krajolici.

Branko Kukurin je rođen 1950. godine, živi u Kastvu. Magistrirao je s temom Usmeni narodni teatar na tlu Istre i Hrvatskog primorja te se znanstveno bavi filologijom, etnologijom, poviješću i kulturologijom a uži mu je interes tradicijska narodna baština sjevernojadranskog kraja. Zaposlen je kao stručni suradnik u Zavodu za povijesne i društvene djelatnosti HAZU u Rijeci.

Bavi se umjetničkom, dokumentarnom, putopisnom, novinskom i turističkom fotografijom. Osobne autorske preokupacije su mu zavičajno-tradicijsko i kulturno naslijeđe Liburnije, Kastav, krajolik, kazalište, književnost, konceptualna fotografija i ženski akt. Izlagao je na dvadesetak samostalnih i brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Izložba ostaje otvorena do 23. studenoga.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙