FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba nizozemskog fotografa u Dubrovačkim muzejima

Autor: hspa
Dubrovnik, 20. rujna 2013. (Hina) - U Žitnici Rupe večeras je otvorena izložba nizozemskog fotografa Berta Teunissena "Domaći krajolici: Hrvatska u Europi".

Impresioniran jednostavnošću običnih ljudi, nizozemski fotograf Teunissen na projektu “Domaći krajolici” radi već punih 16 godina, ulazi u domove diljem Europe i fotografira ljude u intimnom kućnom ozračju.

Njegove fotografije podsjećaju na slike starih majstora nizozemske škole, osobito interijeri kakve su slikali Johannes Vermeer i Pieter de Hooch.

Tako je boraveći 2010. godine u unutrašnjosti Hrvatske, očaran ljepotama krajolika i ljudima koji žive u skladu s prirodnim vrijednostima te njihovom gostoljubivošću, u slavonskim selima Drenovcu, Brekinskoj, Bučju i Gaju snimio seriju fotografija i pridružio ih arhivu fotografija iz svih krajeva Europe.

Kako je istaknuto večeras na otvorenju, domaći krajolici govore o identitetima, sličnostima i razlikama životnih navika u seoskim kućama u Europi, a njegove fotografije, osim umjetničke, imaju i iznimnu dokumentarnu vrijednost.

Izložbu, koja će biti otvorena do 17. listopada, organiziraju Dubrovački muzeji u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske.

Prije Dubrovnika izložba je bila postavljena u Etnografskom muzeju u Zagrebu u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙