FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajfun prijeti Japanu

Autor: kgab
TOKYO, 15. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Tajfun koji se javlja jednom u deset godina zaprijetio je Japanu u utorak i prouzročio prekide prometa, a zbog njega su poduzete mjere opreza u nuklearnoj elektrani u Fukushimi.

Tajfun Wipha kreće se preko Pacifika ravno prema japanskoj prijestolnici Tokyju, a njegov vrhunac očekuje se tijekom jutarnje gužve u srijedu.

Središte oluje bilo je u utorak ujutro 860 kilometara jugozapadno od Tokyja, priopćila je japanska meteorološka služba na svojoj internetskoj stranici.

Metorološka služba izdala je upozorenja za Tokyo u očekivanju obilne kiše, poplava i snažnog vjetra i savjetovala je građanima da budu spremni brzo napustiti svoje domove te da izbjegavaju nepotrebna putovanja.

Glasnogovornik meteorološke službe izjavio je da se takav tajfun javlja "jednom u 10 godina".

Wipha je najsnažnija oluja koja se približava Japanu od listopada 2004. Tada je ciklon prouzročio poplave i odrone tla u kojima je poginulo gotovo stotinu ljudi.

Operator nuklearne elektrane u Fukushimi, koja je oštećena u potresu i tsunamiju 2011., priopćio je da namjeravu ispumpavati kišu za koju se očekuje da će napadati u zaštitne kontejnere reaktora.

(Hina) xkga yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙