FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlahušić Društvu prijatelja dubrovačke starine; prihvatite zakon i 20 milijuna kuna

Autor: ddub
DUBROVNIK, 26. rujna 2013. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pozvao je danas Društvo prijatelja dubrovačke starine (DPDS) da prihvati poziv Vlade RH u vezi s prijedlogom izmjene Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline grada Dubrovnika te da se do drugog čitanja u Saboru dogovori s gradom i prihvati 20 milijuna kuna prihoda od ulaznica sa zidina.

Vlahušić je rekao da je predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić (HDZ) Društvu prijatelja dubrovačke starine i predsjedniku Denisu Orliću poslao pismo u kojem ih poziva da se u vezi s dosadašnjim razgovorima to društvo samovoljno ne ukine zbog nekolicine pojedinaca te predlaže da ono nastavi svoju djelatnost tako da od zidina, koje se mogu komercijalizirati samo u dogovoru s gradom Dubrovnikom, na godinu imaju na raspolaganju 20 milijuna kuna.

"Zašto odbiti 20 milijuna kuna? Zašto odbiti mogućnost suradnje i prihvatiti ovu jednu autodestruktivnu odluku članova Društva?" upitao je gradonačelnik Vlahušić.

Prijedlogom izmjena Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika zidinama bi umjesto DPDS-a upravljao

Zavod za obnovu Dubrovnika.

U vezi s prijedlogom zakona o žičarama, gradonačelnik Vlahušić rekao je kako vjeruje da će do iduće sezone riješiti odnose između grada Dubrovnika i tvrtke Excelsa, u vlasništvu grupacije Lukšić, koja sada ima koncesiju na dubrovačkoj žičari.

"I u vrijeme crnog socijalizma tadašnji koncesionar Atlas plaćao je Dubroviku deset posto od prihoda. Grad Dubrovnik ne može ići ispod toga", dodao je.

Vlahušić je rekao kako grad neće odustati ni od prihoda tzv. autobusera.

Na pitanje hoće li Dubrovčani, ostvari li grad sve planirane prihode od žičare, zidina i autobusera, od toga imati koristi tako da im se smanji prirez ili cijena vode, komunalnog doprinosa ili vrtića, gradonačelnik je odgovorio da neće.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙