FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 10. listopada 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice Hrvatska - Belgija, izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac nije želio otkriti sustav igre niti momčad koju će se suprostaviti vodećoj momčadi skupine, naglasivši kako se ne uzbuđuje previše zbog euforije koja je zahvatila belgijske redove. "Ne mogu pričati o koncepciji, niti o igračima," kazao je Štimac, te dodao: "Moramo pružiti kvalitetnu igru jer se jedino tako može dobiti Belgija. Dugo ih nije bilo, a mi moramo pokazati da smo Hrvatska i da im pariramo tehničkom kvalitetom. Igrat ćemo protiv momčadi koja raste i oko koje je euforija zbog mogućeg plasmana na SP. Međutim, ne uzbuđujem se previše oko belgijske euforije." Štimac se osvrnuo na prvu utakmicu igranu u Bruxellesu koja je završila bez pobjednika 1-1.

"Iste su momčad, slični igrači, no mi smo u boljoj poziciji nego tada zbog bolje forme igrače i šireg kadra."

Štimac se nije previše iznenadio na podatak kako je dan uoči utakmice prodano svega osam tisuća ulaznica i teško je očekivati kako će maksimirski stadion biti pun. "U nogometnom svijetu tribine uvijek stoje iza svoje ekipe, one su pravi 12-ti igrač, one vuku igrače da igraju bolje. Kod nas se kunemo u reprezentaciju da je svetinja, a igrači se moraju boriti da bi imali podršku s tribina."

ZAGREB - Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Luka Modrić pozvao je navijače 'vatrenih' za strpljenje u sutrašnjoj utakmici protiv Belgije u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. godine. "Moramo biti mudri i strpljivi. Moramo zaboraviti sve tenzije oko našeg nogometa i oko HNS-a. Molim navijače da nas podrže tijekom utakmice, a neka zvižde nakon susreta ako rezultat neće biti zadovoljavajući," kazao je veznjak Real Madrida. Modrić je naglasio kako se osjeća dobro, zdrav je i maksimalno spreman za ogled protiv vodeće momčadi naše skupine koju bod iz Zagreba vodi na SP u Brazil. Nije se previše uznemirio niti zbog negativnih tekstova o njemu koji su izašli u belgijskim medijima i u kojima se navodi kako je 'Modrić zvijezda koja do nije'. "Nisam to čitao niti me previše zanima," dodao je.

Mozak hrvatske igre smatra kako Hrvatska ima bolju i kvalitetniju momčad od Belgije premda to pogled na ljestvicu ne otkriva. "Belgija je u boljoj poziciji, no mi još uvijek imamo izgleda. Bit će teško, očekuje nas velika utakmica. No moje je mišljenje kako smo mi bolji."

Modrić je istaknuo kako je pobjeda iznimno važna, ali isto tako i način na koji će igrati hrvatska vrsta.

"Za nas je bitno pobijediti i igrati dobro, a ne samo pobijediti," dodao je.

ZAGREB - Premda nogometnoj reprezentaciji Belgije za plasman na svjetsko prvenstvo treba bod u sutrašnjem susretu protiv Hrvatske, izbornik 'Crvenih vragova' Marc Wilmots hrabro je najavio igru na pobjedu u Zagrebu. "Nema šanse da igramo na bod, premda nam je svima jasno kako nas jedan bod dijeli od plasmana na svjetsko prvenstvo," poručio je Wilmots na novinarskoj konferenciji na stadionu Maksimir. Belgija je posljednji put nastupila na World Cupu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, dok na europskim prvenstvima nije sudjelovala od 2000. kada je organizirala EURO zajedno s Nizozemskom. Stoga niti ne čudi nogometna euforija koja je zahvatila Belgiju. "U Zagreb smo došli po svjetsko prvenstvo. Rastemo iz utakmice u utakmicu i prepun sam optimizma uoči sutrašnjeg ogleda." Belgijski strateg očekuje fizički tešku i neizvjesnu utakmicu u kojoj će presuditi detalji. "Očekujem sličnu utakmicu kakvu smo odigrali u Bruxellesu," dodao je Wilmots osvrnuvši se na mogućnost da Hrvatska sutra istrči u 3-5-2 formaciji.

"Malo ekipa igra u takvoj formaciji, no spremit ćemo se i za takav sustav igre. Dobro smo pripremljeni i imamo različita rješenja. No, zadržat ću ih za sebe," poručio je.

ZAGREB - Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija nastavila je nizati pobjede u kvalifikacijama za EP 2015. godine u Češkoj. U susretu trećeg kola skupine 5 odabranici Nike Kovača su na stadionu u Kranjčevićevoj ulici pobijedili Lihtenštajn 4-0 i nakon tri kola imaju maksimalnih devet bodova. Golove za mladu vrstu postigli su Mario Šitum (14, 22), Marcelo Brozović (44) i Mislav Oršić (65). Nakon tri kola Hrvatska vodi s devet bodova i razlikom pogodaka 11-0, druga je Švicarska sa šest bodova, ali i utakmicom manje, dok je na trećem mjestu Latvija s tri boda. Iduću utakmicu Hrvatska ima 14. listopada u Švicarskoj.

MADRID - Kvalifikacijska utakmica za SP 2014 između Španjolske i Bjelorusije, koja se u petak treba igrati u Palma de Mallorci, došla je u pitanje nakon velike eksplozije generatora na stadionu Mallorce. U četvrtak popodne je eksplodirao jedan od generatora za dobivanje električne energije, a teško su ozlijeđena dva djelatnika koja su namještala taj generator za potrebe španjolske televizije. Iako se eksplozija dogodila na parkiralištu izvan stadiona Iberostar, ona je oštetila sustav napajanja energijom cijelog kompleksa, pa je neizvjesno hoće li Španjolci popraviti kvarove na rasvjeti do utakmice, koje u petak započinje u 22 sata po hrvatskome vremenu.

BARCELONA - Lijevi branič Barcelone Jordi Alba izbivat će s terena najmanje šest tjedana zbog ozljede bedrenog mišića lijeve noge na treningu, priopćeno je iz Barcelone. Jordi Alba je tek završio oporavak nakon ozljede prepona 14. rujna na dvoboju sa Sevillom, kad ga je zadesila nova nevolja. Barcelona je tako na duže vrijeme ostala bez lijevog braniča, ali su im se zato oporavili središnji braniči Javier Mascherano i Carles Puyol.

MADRID - Carlos Moya je novi izbornik španjolske Davis Cup teniske vrste, a na tom položaju je naslijedio Alexa Corretju, objavio je Španjolski teniski savez. Moya (37) je negdašnji prvi tenisač svijeta, koji se aktivnim teniskom prestao baviti prije nepune dvije godine. Španjolski savez je nakon odlaska Corretje postavio Moyu kao jedino logično rješenje, s obzirom na odlične odnose Moye i Rafaela Nadala. "Španjolska je najuspješnija teniska reprezentacija u proteklom desetljeću i to namjeravam održati. Želimo i šesti naslov pobjednika Davis Cupa, a za to će nam trebati pomoć Rafe Nadala", kazao je Moya na predstavljanju u Sevilli. Španjolska ima tri naslova u zadnjih pet godina, no ove sezone je ispala već u 1. kolu od Kanade. U finalu Davisa Cupa 2013 igrat će od 15. do 17. studenoga u Beogradu Srbija i Češka.

BERLIN - Čak 75 milijuna eura nagradnog fonda zatražio je bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Britanac Lennox Lewis za meč protiv jednog od braće Kličko, iz čijeg su tabora tu ponudu nazvali "apsurdnom". Prema engleskom listu Daily Mail, 48-godišnji umirovljeni boksač Lewis kazao je kako bi boksao s bilo kojim od braće Kličko za 74 milijuna eura, te da su pregovori u tijeku, a prema Daily Mailu, Lewis bi se potpuno spremio za dvoboj u roku od pola godine. Lewis se zadnji puta borio 2003., kada je tehničkim nokautom svladao Vitalija Klička, a sada tvrdi da je došlo vrijeme za povratak, ali za apsolutni boksački rekord u nagradnom fondu, pri čemu bi po 37.5 milijuna eura dobio i on i jedan od braće Kličko. Lewis se pojavio i na nedavnom dvoboju u Moskvi između Vladimira Klička i Rusa Aleksandra Povjetkina, no tada očito nije impresionirao Kličkova menađera. "To je potpuna besmislica. Lewis apsolutno nije u formi, ima veliki stomak, ali i previše godina, čak 48, što nikako nisu boksačke godine", kazao je menađer braće Kličko Bernd Boente. Braća Vitalij i Vladimir Kličko drže gotovo sve pojase svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, ali se nikad neće boriti jedan protiv drugoga. Na drugoj strani, Lennox Lewis ima jednu od najimpresivnijih boksačkih karijera, a naslov je predao neporažen. Uz brojne naslove amaterskog svjetskog prvaka i olimpijsko zlato iz 1998., Lewis ima i pobjedu protiv Vitalija Klička u Los Angelesu, kada je sudac prekinuo meč zbog Ukrajinčeve ozljede. "Pobijedio sam već Vitalija, pa bih se radije borio sa Vladimirom", kazao je Lewis, koji bi, ako do meča dođe, mogao konkurirati za najstarijeg svjetskog prvaka. Zasad tu počast drži George Foreman koji je uzeo pojas s 48 godina pobijedivši 1994. Michaela Moorera.

MILANO - Argentinski napadač u milanskom Interu Diego Milito ponovno je ozlijedio lijevu nogu i prijeti mu nova stanka. Milito je zbog pucanja ligamenata koljena lijeve noge ove godine već pauzirao sedam mjeseci, a nakon povratka na terene krajem rujna u srijedu je na treningu došlo do rupture bedrenog mišića, što je potvrdila i magnetska rezonanca. Milita (34) tako u zalasku karijere i dalje prate brojne ozljede, pogotovu otkako je 2010. s dva pogotka u finalu donio Interu naslov europskog prvaka.

RIM - Juventus je ove godine jedan od najvećih favorita za osvajanje Lige prvaka, kazao je za Gazzeto dello Sport predsjednik UEFE i bivši igrač Juventusa Michel Platini. "Juventus zasigurno ima kvalitetu da postane europski prvak, a vjerujem da će već u sljedećem kolu pobijediti Real Madrid. Znam i da su navijači Juventusa vrlo kritični prema sadašnjim igrama, ali Juve je drugi na ljestvici, a igra loše. Što će tek biti kada budu pružali vrhunske partije?", kazao je Platini, koji je 1985. u dresu Juventusa osvojio tadašnji Kup prvaka. Inače, Juventus je u skupini Lige prvaka u prva dva kola remizirao s Kopenhagenom i Galatasarayem, a slijede mu dvoboji s Realom. Prošle sezone Juventus je izgubio od Bayerna u četvrtfinalu.

ZAGREB - Ruski grad Soči će od 7. do 16. ožujka 2014. biti domaćin 11. Zimskih paraolimpijskih igara na kojima će se sportaši iz 45 zemalja natjecati u alpskom i nordijskom skijanju, hokeju na sanjkama, curlingu u kolicima i para-snowboardu, kojemu će to biti premijera na Igrama. U Sočiju će biti podijeljeno rekordnih 72 kompleta medalja, a Hrvatska će imati samo jednog predstavnika Dina Sokolovića koji će, kao i na Igrama u Vancouveru, nastupiti u alpskom skijanju.

"Izuzetno sam motiviran pred nastup na svojim drugim Igrama i nadam se kako ću znati iskoristiti iskustvo iz Kanade prije tri godine" - optimističan je bio šesti slalomaš sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Inače, dosad se sedam hrvatskih sportaša natjecalo na Zimskim igrama od prvog nastupa u Salt Lake City- u 2002.

ZAGREB - Zagrebački KHL Medveščak sedmom je uzastopnom pobjedom u KHL-ligi koju je ostvario u srijedu u Minsku protiv Dinama srušio i debitantski rekord druge najjače lige svijeta u broju uzastopnih pobjeda. Najviše uzastopnih pobjeda dosad kao nova momčad imao je Dinamo Riga koji se KHL-u pridružio 2008./2009, a te su sezone Latvijci upisali šest pobjeda zaredom. Pobjedom nad Dinamom iz Minska Medveščak je skočio na četvrto mjesto Zapada te sedmo mjesto KHL-a, a u leđa mu gledaju moćni CSKA iz Moskve, Dinamo iz Rige, Spartak Moskva, Traktor Čeljabinsk i još niz momčadi s puno većim proračunom od Medveščakovog. Serija je počela u Zagrebu 24. rujna, kada su Medvjedi pobijedili moskovski SKA predvođen jednim od najboljih igrača svijeta Iljom Kovaljčukom, a potom su slijedili Jugra, Baris, Avtomobilist, Avangard, Neftehimik i kao potvrda rekorda Dinamo Minsk. Pobjeda protiv Dinamo Minska ujedno im je i prva gostujuća pobjeda premijerne sezone u KHL-u.

"Ovo je sve izvan svakih očekivanja, da nam se sve tako lijepo poklopilo, da nam momčad dobro igra u startu i da stvaramo neke nove rekorde. Presretan sam zbog toga što pišemo povijest i radimo nešto posebno. Ono što smo planirali napraviti, konkurentnu momčad, to smo i uspjeli. KHL je dobio pravog suparnika, momčad koja će sigurno pridonijeti da liga bude još bolja, a tu je i naš sjevernoamerički stil hokeja", izjavio je predsjednik KHL Medveščak Damir Gojanović.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙