FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bakarski HNS i SDP - zašto se ne donosi urbanistički plan za prostor bivše koksare

Autor: dsil
BAKAR, 10. listopada 2013. (Hina) - Predsjednice ogranaka HNS-a i SDP-a u Bakru na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinstvo upozorile da gradska vlast ne pokreće postupak donošenja urbanističkog plana koji bi omogućio korištenje platoa bivše koksare i otvaranje najmanje 400 radnih mjesta.

Predsjednica bakarskoga HNS-a Branka Milojević rekla je da postupak donošenja urbanističkog plana ovisi samo o pojedincima koji ga izbjegavaju pokrenuti. Na platou bivše koksare prostorno-planskom dokumentacijom predviđen je razvoj proizvodno-obrtničko-servisnih djelatnosti te već sada ima zainteresiranih investitora, rekla je Milojević, ističući kako Bakar tone i nestaje prespektive za građane.

Predsjednica bakarskoga SDP-a Tamara Kojić rekla je kako i Vlada RH i Primorsko-goranska županija žele da se plato uredi, a gradska vlast to onemogućava tako što izbjegava donijeti dokumentaciju koja bi odredila njegovu svrhu.

Na novinarsko pitanje zašto gradska vlast izbjegava donijeti urbanistički plan, Kojić je odgovorila da je svrha obezvrijediti taj prostor kako bi ga vlada darovala gradu Bakru, što bi omogućilo njegovu prodaju.

U bakarskome Gradskom vijeću većinu čine vijećnici HDZ-a, a iz te je stranke i gradonačelnik Tomislav Klarić.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙