FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Argentinskoj predsjednici operiran podljev na mozgu

Autor: rtom
BUENOS AIRES, 8. listopada 2013. (Hina/AFP) - Argentinska predsjednica Cristina Fernandez Kirchner operirana je u utorak ujutro u bolnici u Buenos Airesu gdje joj je uklonjen podljev na mozgu zbog čega će tjednima biti spriječena upravljati zemljom.

"Operacija je završena. Predsjednica se oporavlja od anestezije. Čekamo liječničko izvješće" rekao je Daniel Scioli, politički suradnik 60-godišnje Fernandez Kirchner.

Predsjednica će nakon trodnevne hospitalizacije biti puštena na kućnu njegu i očekuje se da oporavak potraje između četiri i šest tjedana.

Podljev (hematom) na mozgu formirao se 12. kolovoza kada je predsjednica pala, a naknadne pretrage ukazale su na e traumu lubanje bez posljedica.

Sljedbenica peronizma (ljevica), Kirchner je 2007. bila izabrana na prvi mandat te 2011. na drugi i posljednji prema argentinskom ustavu. Njezina stranka Fronta za pobjedu gubi pomalo utjecaj u Kongresu što predsjednica nastoji prekinuti kako bi očuvala nadzor nad parlamentom do kraja svog mandata 2015.

U njezinoj odsutnosti dužnost prvog čovjeka Argentine obnašat će potpredsjednik Amado Boudou.

(Hina) xrt ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙