FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Sad: Dužnosnici daju ostavke, učenici traže napadače na nastavnika

Autor: jsta
NOVI SAD, 11. rujna 2013. (Hina) - Predsjednica Vijeća za javni mir i sigurnost Skupštine grada Novog Sada Branka Bežanov podnijela je ostavku zbog incidenta u kojem je skupina osnovaca pretukla nastavnika matematike u tom gradu, a u potragu za napadačima uključili su se učenici kojima pretučeni Ivan Janeš predavao, objavili su u srijedu vojvođanski mediji.

Malodobni izgrednici pretukli su nastavnika Ivana Janeša pod izlikom da je "peder", dok je u parku ispred Željezničkoga kolodvora u ponedjeljak predvečer čekao ženu i dijete.

"Dok policija i dalje obavlja potragu za napadačima na nastavnika matematike Ivana Janeša, učenici škole 'Kosta Trifković' već imaju imena potencijalnih osumnjičenih", prenose mediji.

Na temelju informacija koje su prikupili učenici kojima je Janeš predavao posljednje godine, u napadu nisu sudjelovala djeca iz njihove osnovne škole. Po tvrdnjama djece, u pitanju su dječaci koji žive u tom kvartu i pohađaju susjedne škole. Neki od njih spominjali su da se radi o pomlatku jedne navijačke skupine.

"Upravo sam bio u policiji koja nema nove podatke. Sada pokušavamo informacije koje imamo proslijediti policiji, ali tako da se zaštite djeca koja žele pomoći", izjavio je Janeš.

Zbog posljednjega u nizu sličnih incidenata gradska dužnosnica Branka Bežanov podnijela je ostavku na dužnost predsjednice Vijeća za javni mir i sigurnost Skupštine grada Novog Sada.

"Više puta sam apelirala na mjerodavne u MUP-u Srbije da se imenuje pročelnik Policijske uprave u Novom Sadu i osim obećanja da će se to uskoro riješiti, nije se ništa dogodilo. Ove godine, 1. listopada, biti će pune četiri godine kako Novi Sad nema pročelnika policije", navela je Bežanov u priopćenju ocijenivši da činjenicu da glavni grad Vojvodine i dalje nema pročelnika policije izgrednici doživljavaju kao signal da "mogu raditi što hoće".

"Zbog svega toga i osjećaja bespomoćnosti da bilo kako pomognem da se ovo stanje promijeni, podnosim neopozivu ostavku na ovu dužnost i time apeliram još jednom na mjerodavne u MUP-u da se ovaj problem hitno riješi jer je i sada već suviše kasno za one koji su napadnuti, a naročito za one koji su stradali", navela je dužnosnica.

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙