FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vandali oštetili katoličku crkvu u Zenici

Autor: zkre
ZENICA, 5. listopada 2013. (Hina) - Nepoznati počinitelji oskvrnuli su tijekom protekle noći katoličku crkvu Sv. Ilije Proroka u središtu Zenice nanijevši znatnu materijalnu štetu što je osudio međureligijski odbor za suradnju, dok su franjevci koji vode tu župu zatražili rasvjetljivanje cijeloga izgreda.

Kako je za Hinu potvrdio župnik fra Zdravko Anđić, nepoznate osobe su sinoć s betonskim stupom razbili su više prozora, oštetili ulazna vrata crkve te kamenu ploču s oznakom da se radi o zaštićenom kulturnom spomeniku u BiH.

Po riječima župnika Anđića, očevici su vidjeli da su četiri osobe sudjelovale u ovome izgredu.

"U posljednjih godinu dana otkako sam župnik nije bilo incidenata. Ovo je ružna poruka i očekujem da policija rasvijetli ovaj incident", rekao je Anđić.

Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici osudio je napad na crkvu.

"Crkva sv. Ilije je, uz to što je rimokatolička župna crkva, i bogatstvo svakog Zeničanina te je godinama središnje mjesto međureligijskog i ekumenskog dijaloga. Ovim činom duboko su povrijeđena osjećanja svakoga vjernika, posebno zato što se to događa na dan svetkovanja jednog od najvećih katoličkih svetaca, Sv. Franje Asiškog", stoji u priopćenju.

Iz odbora za međureligijsku suradnju zatražili su bolju zaštitu svih vjerskih objekata, kako se ne bi ponavljali slični incidenti.

(Hina) xzkre ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙