FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

S&P's poboljšao ocjenu HEP-ova samostalnog kreditnog profila

Autor: gple
NEW YORK/ZAGREB, 4. listopada 2013. (Hina) - Agencija Standard & Poor's poboljšala je danas ocjenu samostalnog kreditnog profila Hrvatske elektroprivrede (HEP), s 'b' na 'b+', a potvrdila HEP-ov važeći kreditni rejting za dugoročno zaduživanje 'BB-'.

Samostalni kreditni profil predstavlja ocjenu kreditne sposobnosti poduzeća koji ne uzima u obzir mogućnost izvanredne državne pomoći.

S&P je povisio ocjenu HEP-ova samostalnog kreditnog profila zahvaljujući poboljšanoj kreditnoj metrici i, kako kažu, "u određenoj mjeri" poboljšanoj likvidnosti.

Dugoročni kreditni rejting HEP-a potvrđen je na 'BB-', u skladu s kriterijima koje agencija primjenjuje za državna poduzeća i odražava ocjenu agencije da su i dalje velike šanse da će hrvatska država priteći u pomoć HEP-u ukaže li se potreba.

Potvrđena je i stabilna prognoza jer u Standard & Poor'su smatraju da, prema kriterijima za ocjenjivanje državnih poduzeća, moguće sniženje kreditnog rejtinga Hrvatske za jednu razinu "vjerojatno neće utjecati na rejting HEP-a".

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙