FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 4. listopada

Autor: uand
ZAGREB, 4. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 4. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

LIVNO - Hrvatski premijer Zoran Milanović ide u dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini tijekom kojega će u petak posjetiti Livno, Tomislavgrad i Kupres. Sastat će s predstavnicima lokalne vlasti, posjetiti mljekaru i franjevački samostan u Livnu, dom za starije i dječji vrtić u Tomislavgradu te dom zdravlja u Kupresu.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6). Hrvatski sabor u nastavku sjednice raspravit će prijedlog zakona o provedbi europske uredbe o obvezi uzdržavanja, a na kraju radnog tjedna trebao bi glasovati o raspravljenim točkama.

ZAGREB - Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstavit će na konferenciji za novinare Nacrt prijedloga Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i najaviti početak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću (12,30 sati, Račkoga 6).

ZAGREB - Udruga za samozastupanje, GONG, Europska platforma samozastupnika (EPSA) te Inclusion Europe organiziraju trodnevnu europsku konferenciju samozastupnika "Čujte naše glasove: Građani prije svega!" (10 sati, hotel Dubrovnik). U uvodnom dijelu bit će održana raprava o uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u demokratske procese u zajednici, na kojoj se očekuje dolazak ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić i ministra uprave Arsena Bauka. Ta konferencija, navode organizatori, bit će prilika da se donositelji odluka, stručnjaci, te javnost upoznaju sa stajalištima i potrebama osoba s intelektualnim teškoćama - samozastupnika.

SLUNJ - Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" bit će održan Dan za medije vježbe Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske (HKoV) "UDAR 13", kojem će nazočiti načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić. Vojna vježba "UDAR 13" taktička je vježba ojačane motorizirane bojne s bojevim gađanjem, koja se provodi sa snagama US Air Forces. Cilj je ocjenjivanje spremnosti postrojba Oružanih snaga RH u brzoj i učinkovitoj pripremi, te provedbi obrambenih i napadnih borbenih djelovanja kroz usklađeno integransko djelovanje. U vježbi sudjeluje više od 400 pripadnika HkoV-a, 12 tenkova M84, te borbeni zrakoplovi F-16. (11,15 sati, prijavnica vojnog poligona).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore (HOK) na konferenciji za novinare iznijet će svoj komentar na konačni prijedlog zakona o obrtu (13 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - O strukturnim reformama i ulaganjima u željezničku infrastrukturu i vozila na konferencije za novinare, u povodu Dana Hrvatskih željeznica, govorit će ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te predsjednici uprava HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga. (11,00 sati, upravna zgrada HŽ Infrastrukture, Mihanovićeva 12).

ZAGREB - Konferencija za novinare i predstavljanje projekta dvogodišnje edukacije za menadžere u kulturi koju Ministarstvo kulture realizira u suradnji s The John Kennedy Center for the Performing Arts (9 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21). Projekt će predstaviti pomoćnica ministrice kulture Tamara Perišić i predsjednik Kennedy Centera Michael Kaiser, koji će i voditi prvi seminar za više od 100 polaznika iz 23 ustanove s područja kulture i umjetnosti.

ZAGREB - Otvorenje festivala i izložbe Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine / Inspirativna starost: tijelo i um na rubu društvenih normi u Galeriji Klovićevi dvori (20 sati, Jezuitski trg 4). Festival počinje performansom Siniše Labrovića "Molim te, sjedni kraj moje majke i kaži joj nešto lijepo". Festival će nastojati pokazati starost kroz nekonvencionalne, drukčije i poticajne perspektive, a obuhvatit će izložbu video i audio radova, instalacija i fotografija te niz radionica i performansa.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙